Primăria Craiova ia în calcul mutarea pieței de la gară

Primăria Craiova ia în calcul mutarea pieței de la gară

18.594
42
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Anunțul a fost făcut de primarul Craiovei, Olguța Vasilescu, astăzi, în cadrul ședinței Consiliului Local al Municipiului (CLM) Craiova. Decizia s-ar impune, spune edilul, întrucât administrația locală trebuie să respecte unele condiții prevăzute de un proiect pe fonduri europene pe care vrea să-l realizeze pentru fluidizarea traficului rutier, iar existența pieței agroalimentare din zona Gării Craiova este un obstacol, pentru că ”nu există locuri de parcare”, iar ”traficul este foarte, foarte complicat”.

 

Precizarea privind eventuala mutare a pieței de la Gară a venit în contextul veștii că obiectivul nu va mai beneficia, cel puțin deocamdată, de modernizarea promisă de conducerea SC Piețe și Târguri. Primarul Craiovei a explicat cum că, ”la ora actuală, suntem condiționați de proiectul pe fonduri europene (…), care prevede o fluidizare a traficului în zona respectivă, care ar însemna regândirea unor geometrii de intersecții și așa mai departe, or, Piața Gării este chiar pe un astfel de proiect”.

 

Consilierii opoziției au vrut să știe dacă primarul are ”un proiect sau o idee” privind fluidizarea traficului în zona Gării, ”pentru că dânsa de multe ori ne-a prezentat ideile ca fiind proiecte”, după cum a afirmat Marian Vasile. Acesta a solicitat, în cazul în care există, documente care să demonstreze că se lucrează la un astfel de proiect.

 

Potrivit Olguței Vasilescu, proiectul privind fluidizarea traficului este ”în analiză deocamdată”.

 

”Dacă el s-ar realiza, ar duce la descongestionarea totală a traficului. Desigur, asta presupune că piața de acolo va trebui să fie mutată. Știți foarte bine cum se circulă, că nu există locuri de parcare, sunt și foarte multe magazine private, este foarte, foarte complicat traficul. Deocamdată, nu este luată o decizie foarte clară pentru că așteptăm ghidurile, dar analizăm inclusiv varianta ca Piața Gării să fie mutată de acolo. Și, atunci, e foarte clar că nu puteam începe o investiție (de modernizare n.r.) acolo”, a explicat edilul.

Foto: arhivă

42 COMENTARII

 1. #1

  Un auchan ceva acolo nu se poate?)))))

 2. #2
  @#I
  Spammer
  Data de inscriere
   05-11-2014
  Mesaje
  2278

  Ceaușescu 2.

 3. #3

  Pai ce piața Mare are locuri de parcare….merge traficul ca pe roate…Olga muta tot în craiovita la alegători tai…restul lasa -i să se chinuie….

 4. #4
 5. #5

  Si poate si tarabele cu mici si bere din autogara. Primul contact cu Craiova al unui nou venit…arata k dracu….miros de mici si manele. :-(

 6. #6
  Junior
  Data de inscriere
   07-01-2007
  Mesaje
  73

  ar fi bine sa fie mutata!

 7. #7
  Newcomer
  Data de inscriere
   29-09-2015
  Mesaje
  21
  Citat Mesaj initiat de @#I
  Ceaușescu 2.

  gica fara putulica

 8. #8
  Newcomer
  Data de inscriere
   29-09-2015
  Mesaje
  22

  sa vina ambulanta sa stea in ambuteiaj acolo pt un lucrator antena3 sau craiova forum , gds..sa vezi atunci tipete , vaiete

 9. #9

  Sa o mute tot in zona garii intre blocuri unde nu incurca circulatia

 10. #10

  Foarte Foarte bine ca este mutata, nu exista locuri de parcare suficiente si traficul e foarte aglomerat din cauza needucatilor (ca sa ma exprim elegant) care parcheaza neregulamentar. Acum problema e sa fie mutata, nu desfiintata, trebuie sa se mute intr-un loc apropiat de cel existent.

 11. #11

  Si ce ati face in locul pietii? Nimic! Lasati piata asa cum este sau intrebati pe craioveni. Ei stiu cel mai bine ce le trebuie!!!!

 12. #12

  Sa mute mai bine primaria la poiana mare si sa ne lase…

 13. #13

  E un dezastru piata aia. Trebuie reamenajata complet.

 14. #14
  Senior Member
  Data de inscriere
   29-06-2009
  Mesaje
  653
  Citat Mesaj initiat de @#I
  Ceaușescu 2.

  ???????

 15. #15
  Maniac
  Data de inscriere
   23-01-2006
  Mesaje
  4606

  Cred ca e o idee buna…

 16. #16

  Vai de voi pacat Olga lasa lumea sa traiasca

 17. #17
 18. #18

  Dar tu chiar crezi ca face locuri de parcare acolo?!! Fii serios.va prostește asta maxim.

 19. #19

  De ce e un dezastru?Ca ușor ușor a început sa micșoreze piața aia?în loc de oameni la tarabe cu legume și toate cele ușor ușor se deschide cate o brutărie și tot asa….asta cu locurile de parcare și fluidizarea traficului este o mare vrajeala

 20. #20

  Problema este legislatia care nu se aplică , si in centru au făcut parcare si tot ca înainte se parchează, locul acela al pietei mai mult de 20 de locuri de parcare nu da
  Să nu fie o altă mutare strategică în favoarea supermarketurilor
  Unde va fi noua piata la Gară

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.