Un consilier PNL propune înfiinţarea Muzeului Parcului “Romanescu” în Casa ”Bibescu”

Un consilier PNL propune înfiinţarea Muzeului Parcului “Romanescu” în Casa ”Bibescu”

4,556
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5.00)

Înființarea unui muzeu în care să fie expuse planurile originale ale arhitectului Redont, fotografii de epocă, mărturii ale realizării acestei bijuterii arhitecturale, dar mai ales medalia de Aur a Expoziției Universale de la Paris – este iniţiativa consilierului PNL Marinel Florescu, inițiativă susţinută astăzi de liberali în cadrul sedinţei Consiliului Local Municipal Craiova. Clădirea propusă pentru transformare este Casa ”Bibescu”, în prezent sediu de protocol al administrației craiovene. 

Alesul local este de părere că un muzeu al Parcului “Nicolae Romanescu” va promova moștenirea culturală a Craiovei şi va pune în valoare un monument aflat pe lista Patrimoniului cultural naţional al României. ”În scopul promovării Craiovei și ca mijloc de finanțare se va realiza un magazin cu suveniruri, broşuri, monografii şi albume fotografice, cărti şi DVD-uri, precum şi ghiduri pentru vizitatorii parcului. Un site dedicat parcului va cuprinde o prezentare amănunțită, un tur virtual, galerie foto, agenda de evenimente și magazin virtual”, își susține Marinel Florescu propunere.

Acesta este de părere că, astfel, ”Casa Bibescu va fi redată publicului prin sporirea gradului de accesibilitate, deoarece în acest moment are statutul de casă de oaspeţi, nepotrivit în condiţiile în care alăturat s-a reconstruit un teatru de vară şi se organizează spectacole”.

Cum, anul trecut, liberalii au propus Executivului să ia în calcul, cel puțin pe timpul verii, oficierea cununiilor civile cu atât mai mult locul va oferi un cadru potrivit pentru asta. ”Punct veritabil de informare culturală, viitorul muzeu va organiza diverse evenimente în colaborare cu celelalte instituţii de cultură din subordinea Primăriei Craiova şi din judeţul Dolj, precum şi cu uniunile de creaţie”, susțin liberalii.

Realizarea Muzeului va ajuta și la extinderea sălilor expoziționale adresate artei contemporane, putând fi găzduite lucrări artistice, pictură sau fotografie realizate de-a lungul timpului în Parcul Romanescu. ”O eventuală expoziţie permanentă dedicată construirii parcului ar valorifica un fond documentar de excepţie existent în arhivele Bibliotecii “Aman” şi al Muzeului “Olteniei” din Craiova”, mai arată reprezentanții PNL Dolj. Inițiativa este susținută de peneliștii Flavius Sirop, Doru Câplea, Marian Vasile, Adriana Ungureanu, Dan Diaconu și Mihai Firică.

1 COMENTARIU

 1. #1
  Junior
  Data de inscriere
   07-09-2010
  Locatie
   Craiova
  Mesaje
  78

  Ar fi o idee, si una buna.
  Deoarece atfel ca “sediu de protocol al administrației craiovene” adica loc de petrece reuniuni PSD, va sta sa cada in final, cum este totul pe care pun ei mana. Ce dracu si-au gasit sa-si faca sediu de chef in mijlocul parcului, nu le ajung restul cladirilor care le poseda?

  PSD pot sa isi repare actualul lor sediu de pe str. Mihail Kogalniceanu care sta sa cada, o enormitate de cladire centrala! Cea mai ruina cladire din centrul Craiovei care la fel ca si Carol I va cadea pe oameni la un moment dat. Si nu cred ca sunt acestea singurele, dar intr-un timp era si panglica de politie sa nu treaca pietonii pe trotuar pe langa sediul PSD. Il pot restaura ca au bani ca majoritari ce sunt si sa faca acolo “sediu de protocol al administrației craiovene” adica loc de chef PSD.

  Pana si casele confiscate de tigani fara act si fara stres ca nu se leaga nimeni de ei, pe toata strada Mihail Kogalniceanu si Unirii, neintretinute si neingrijite de catre tigani, se tin mai bine decat sediul PSD, si le poseda in continuare.
  Craiova e rezidenta a cea mai mare parte a infanteriei armatei romane, cei mai multi jandarmi, intr-un palat mai mare decat prefectura+primaria la un loc, este cat Pelesul, si noi parca n-am avea politie, autoritati, nimic, daca chemi politia pentru ceva te iau si la misto.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.