Decizie definitivă a Curții de Apel Craiova: Timbrul de mediu este abuziv

Decizie definitivă a Curții de Apel Craiova: Timbrul de mediu este abuziv

42.375
10
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Și magistrații Curții de Apel Craiova au decis că taxa ”timbru de mediu” este abuzivă, discriminatorie și neconformă cu normele de funcționare ale UE, așa cum, pe 29 iunie a.c., Tribunalul Dolj hotăra și obliga Serviciul de Înmatriculări Dolj să înmatriculeze un autovehicul din UE fără plata timbrului de mediu, prevăzut de OUG 9/2013.  

Așa cum era de așteptat, după ce în luna iunie a acestui an am reușit să conving magistrații Tribunalului Dolj că taxa de timbru de mediu este abuzivă, discriminatorie și neconformă cu normele de funcționare ale UE, de această dată am reușit să conving de aceleași aspecte și magistratii Curții de Apel Craiova, aceștia dispunând, dupa 14 zile de dezbateri, înmatricularea autoturismului unui client de-ai mei, fără plata taxei de timbru de mediu. Această decizie este definitivă și se alătură practicii devenită unitară la nivelul țării, dupa pronunțarea Deciziei C-586/14 a CJUE”. a precizat, pentru Craiova Forum, avocatul Laurențiu StancaScreenshot_1

Solutia pe scurt: Admite recursul. Casează în tot sentinţa şi în rejudecare admite acţiunea. Obligă pe pârâta Instituţia Prefectului Judeţului Dolj-SPCRPCÎV Dolj, la înmatriculare auto Mercedes Benz AG 12405110 cu nr. de identificare WDB1240511B711053, fără plata timbrului de mediu. Definitivă”, se arată în hotărârea de astăzi a C.A. Craiova.



10 COMENTARII

  1. #1

    si acum o sa trebuiasca sa se judece fiecare in parte ca sa-si inmatriculeze masina fara sa plateasca timbrul?)

  2. #2

    Eu când am înmatriculat masina in mai cei de la politie stiau ca e ilegal si au zis ca sa dau anafu in judecata ca am 90% sanse de castig!

  3. #3

    Desi stiau ca e ilegal nu au înmatriculat pana nu am plătit timbrul

  4. #4

    pai si nu inteleg de ce iti mai cer banii aia daca ei urmeaza sa ti dea inapoi..

  5. #5

    Daca Nu dai in judecata Nu se inmatriculeaza nuu ….!!!

  6. #6
    Maniac
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    4653

    Super!

  7. #7

    Bani rulati frate.Cat stai sa te judeci platesti taxe avocat etc.Nu e numa timbru ala

  8. #8

    exact chiar daca-ti da banii pe timbru inapoi, ii folosesti ca sa platesti avocatul)

  9. #9
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     Craiova Brazda
    Mesaje
    3985

    Super!

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  10. #10
    Senior Member
    Data de inscriere
     13-07-2007
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    961

    Avocatul costa 7-800 ron. Cred ca majoritatea celor care se intereseaza de taxa auto si inmatricularea fara plata acesteia, au o taxa considerabil mai mare.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.