Modificări majore la Legea RCA

Modificări majore la Legea RCA

18.250
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

RCA pe o lună, plata în rate a poliței sau plata daunelor de către prorpiul asigurator. Sunt doar câteva dintre modificările aduse de noi lege privind asigurarea RCA.

Contractul RCA se poate încheie pe o perioadă cuprinsă între o lună și 12, multiplu de o lună, iar în cazul unui accident, pe perioada imobilizării vehiculului se poate suspenda. Proprietarii au însă obligaţia ca în această perioadă să nu lase autoturismul pe domeniul public.

O măsură prevăzută de noua lege, mult așteptată de șoferi, este aceea dea putea cere desăgubiri propriului asigurator RCA în cazul decontării directe. Decontarea directă se poate face însă doar în anumite condiții: accidentele auto se produc pe teritoriul României, vehiculele implicate sunt înmatriculate în România, prejudiciile sunt exclusiv asupra vehiculelor și ambele vehicule implicate au asigurare RCA valabilă.

De asemenea reparațiile se vor putea face în orice service auto, nu doar în cele agreate de asiguratori. Utilizarea de piese contrafăcute pentru reparații este considerată infracţiune.

Tariful de referinţă se calculează semestrial de către o societate cu expertiză recunoscută în domeniu, contractată de către A. S.F, iar cheltuielile administrative şi de vânzare ale poliţei de asigurare, nu pot depăşi cumulat 25% din tariful rezultat.

Pentru a determina suma de plară pentru o poliță RCA, asiguratorul poate lua în calcul istoricul daunelor plătite, în ultimii 5 ani, pentru accidente produse prin intermediul vehiculului asigurat, precum şi utilizarea unor tehnologii de tip telematics. Asiguratul are obligația de a-i permite asiguratorului accesul în baza de date cu asigurările obligatorii de răspundere civilă auto încheiate pe teritoriul României, la evidenţa accidentelor şi a cererilor de despăgubire anterioare şi să furnizeze informaţiile solicitate de asigurătorul RCA pentru evaluarea riscului şi calculul primei de asigurare, stabilite prin reglementări A.S.F.

Proiectul de Lege a fost adoptat cu 226 voturi „pentru” de Camera Deputaţilor care este for decizional.



3 COMENTARII

  1. #1
    Member
    Data de inscriere
     23-11-2012
    Mesaje
    198

    Cu tot respectul pentru autorul acastui articol :asa cum spune-ti in prezentarea d-voastra.”am cochetat mereu cu paretea umana” eu unul nu pot decat sa fiu de acord…cam multe DRIBLINGURI ale limbii romane.

  2. #2
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    6825

    O sa se faca asigurarea 10.000 de lei. Doar aia care sunt prosti o sa o mai plateasca

    V.M.P.T.I.S.I.2017 !!
  3. #3
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     Craiova Brazda
    Mesaje
    4312

    MDA ALTA PROSTIE.

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este să știi să pierzi cu demnitate și să câștigi cu modestie "Incearca nu sa fii un succes, ci sa fii o valoare!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.