C.I.A. pregateste lansarea unui nou album: Universal

C.I.A. pregateste lansarea unui nou album: Universal

365
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(4 voturi, media: 4,00)

Se numeşte „Universal” şi va fi lansat în toamnă. Ce surprize ne pregătesc băieţii de la C.I.A. pentru lunile care urmează?

Pornesc Byga, Rashid, Phila şi DJ H într-un nou turneu? Ce înseamnă pentru ei hip-hop, ce stare le transmite şi ce părere au despre muzica românească, de la ora actuală? 

Am stat de vorbă Gabi „Byga” şi Cristi „Rashid” şi-ţi aduc răspunsurile la toate aceste întrebări.

  Alexandra Şolea: Cea mai recentă piesă C.I.A., “Dacă aş putea” feat. Valentin Boghean, se bucură actualmente de mare popularitate pe internet şi pe posturile tv de muzică. Melodia este oarecum diferită de ceea ce voi aţi scos până acum. Cum a apărut ideea acestei piese? Povestiţi-mi mai multe şi despre feat.-ul cu Valentin Boghean.

Rashid: Am ascultat iniţial piesa lui Valentin Boghean. Doar că noi am simţit-o puţin altfel şi am dus-o spre metaforă. Era o piesă de dragoste vizavi de o femeie şi noi am făcut o piesă de dragoste vizavi de muzică. Aşa a ajuns să fie ceea ce este acum. Oricum, sunt confuzii şi în momentul acesta.

 Byga: Da, sunt. Dacă scoţi un vers, primul, adică “Draga mea muzică”, poate să fie o piesă de dragoste fără nicio poblemă. Cât despre feat.: Valentin e un artist basarabean. L-am contactat, am lucrat împreună la piesă. A avut şi el partea lui, aşa că era normal să dăm featuring.

 A.Ş.: Videoclipul la “Dacă aş putea” a apărut pe piaţă, în luna mai, după ce, în februarie, aţi lansat videoclipul unei alte peise: “Insomniac”. E mai avantajos să vă axaţi mai mult pe single-uri decât să scoateţi un nou album?

 B: E mai practic, dar şi-astea sunt toate pe un format. “Unde e ea”, „Insomniac”, „Dacă-aş putea” se regăsesc pe “7 gloanţe”, lansnat în mai, anul trecut. “7 gloanţe” este un fel de preview la albumul care iese în toamna asta. Acum lucrăm intens la albumul care va ieşi în toamnă şi care se numeşte „Universal” . Nu prea mai are sens, într-adevăr, să faci un album, să munceşti la el un an de zile, să îl scoţi tot şi să se consume foarte repede. Cel mai recent album al nostru, “Radio”, a fost în vara lui 2009. Am făcut CD-ul. Am făcut clip la piesa „Siaei” şi, după două luni, deja ne întreba lumea când scoatem altul.

R: Adică e oarecum dureros. Te chinui un an de zile, doi, trei la un album, îi dai drumul şi se ascultă şi consumă foaret repede.

 „Noi arătăm respect faţă de muzică”

 A.Ş.: În videoclipul de la “Dacă aş putea”, apăreţi îmbrăcaţi în costume, pe o scenă. Atmosfera e oarecum sobră. Cum v-a venit ideea aceasta? Cine a făcut clipul şi unde e filmat?

 B: Pe lângă dragoste, noi arătăm şi un respect şi faţă de locaţie şi faţă de muzică. Locaţia chair e spectacoloasă! Este vorba despre Teatrul din Caracal. Videoclipul e făcut de noi, cu regizorul Andrei Ursu, care este de aici, din Craiova. E al treilea clip alături de el.

  A.Ş.: V-am văzut şi pe scena Romanian Music Awards. Spuneţi-mi, în primul rând, despre tricourile pe care le-aţi purtat în acea seară. De ce aţi ales să le purtaţi?
Cât de important este şi ce înseamnă pentru voi mesajul “Justice for Craiova”?

 R:. Noi ne-am alăturat, oarecum, unui strigăt de protest vizavi de echpia pe care am iubit-o şi-o iubim în continuare. Despre asta e vorba şi cred că a fost locul cu expunerea cea mai mare, în care puteam să facem asta.

 B: Şi nouă ne-a făcut o plăcere, îţi dai seama, să şi cântăm acasă.

 A.Ş.: Şi nu numai “acasă” aţi cântat, în ultimul timp. Ştiu că aţi avut un turneu, “Rock’n’Raw”, care s-a încheiat recent. În ce oraşe din ţară aţi concertat?

 R: Da, este vorba despre un concept de show. “Rock’n’Raw” tocmai s-a încheiat, în Constanţa. Am fost în concerte în Timişoara, Arad, Caransebeş, Focşani, Ploieşti, Bucureşti, Alba Iulia, Craiova şi Constanţa.

 B: Spre surpinderea noastră, avem ascultători peste tot în ţara.

Universal, un album ”exotic”

“Din iulie deja începem să dăm drumul la piese”

  A.Ş.: Deci aţi terminat cu turneul. Acum, ce proiecte, aveţi? Un album în toamnă, să-nţeleg?

 B: Da, lucrăm la albuml care apare în toamnă. Vom începe să dăm drumul la piese. Probabil din iulie deja începem să dăm, sporadic, câte o piesă, la cam două săptămâni.

 A.Ş.:Pe albumul acesta, pe care urmează să-l lansaţi, avem parte şi de colaborări?
B: Da. O să fie, cred, mai plin ca niciodată.

  A.Ş.: Tot cu cei cu care fanii C.I.A. sunt obişnuiţi deja? Adică cu Alex,cu Puya?

 Rashid: „Universal” e mai exotic, din punctul ăsta de vedere. Ca să divulg puţin din ceea ce vom scoate, pot să-ţi spun că noi nu am avut, până acum, feat.-uri cu femei, cu artiste.

 A.Ş.: Să-nţeleg că pe acest album vor fi.

 B: Da, da, da. O să fie din belşug.

 A.Ş.: Artiste de aici, din Craiova, sau din alte părţi?
R: Şi din Craiova.

 B: O să avem colaborări cu multă lume de aici, dar nu din hip-hop. Adică şi dorim ca “Universal” să fie cam cel mai muzical album. De asta se şi numeşte universal. Dorim să adăugăm o chitară, o clapă… Acum apelăm la insturmentişti.

  A.Ş.: După ce lansaţi “Universal”, luaţi în calcul ideea unui turneu de promovare?

 B: Da, sigur.

 R: Păi “Rock’n’Raw”,practic, a pregătit terenul pentru ce se va-ntâmpla în toamnă. O să mergem mai departe cu el. În toamnă, va începe nebunia.

 „La Craiova simţim că ne urcăm pe podium”

 A.Ş.: În turneul din toamnă, ce loc ocupă Craiova? Turneul începe în Bănie, se termină acasă?

R: În general, se termină la Craiova, pentru că e ca şi cum s-ar da un premiu, la final.

 B: Da, la Craiova, simţim că ne urcăm pe podium.

  A.Ş.: Ce înseamnă hip-hop pentru voi? Dar muzica, în general?

 B: Îmi aleg cuvintele cu grijă: fără să vrem, sincer, cred că e un mod de viaţă, pentru toţi cei patru din fromaţie. Muzica face parte din viaţa noastră aşa cum fac parte anumite femei din viaţa noastră, cum este fmailia în viaţa noastră. Ne întâlnim cu ea inerent. E parte din viaţa noastră. E un mod de viaţă.

 Rashid: Aşa e, în plus, mie mi se pare că hip-hop ţine mult de tot de atitudine. Dacă eşti hip-hop, o arzi aşa,într-un fel anume, oriunde. Şi la serviciu, şi când mergi pe stradă…oriunde.

 A.Ş.: Spre ce credeţi că tinde, în acest moment, muzica românească?

 B: E un trend acum, şi mă bucură asta: îşi aduce lumea aminte de limba română. Sunt multe hit-uri cu versuri în română. A scăzut şi bpm-ul. Tempo-ul peiseleor s-a dus către ceva reagge, gen anii ‘90. E ok. Decât roboţi încontinuu,mai bine aşa.

 R: Acum începe să se relaxeze puţin lumea, îşi deschid porii. Trebuie să mai şi alterneze stilurile. Oamenii vor să mai respire.

 „Ne palce pe scenă. Asta e important.”

 A.Ş.: Am înţeles. Dar voi, totuşi, cântaţi hip-hop. Cât de avantajos e să fii artist, în ziua de azi, pe de-o parte, şi să cânţi hip-hop, pe de altă parte ?

 B: E un plus de confort, dar financiar nu e extraordinar.

 R: Ca şi satisfacţie, ai de câştigat destul de mult. Ai momente în care te simţi foarte bine şi foarte apreciat. Se mai întâmplă, când termini un concert şi nu te lasă oamenii să pelci. Cred că cel mai apropae de a nu reveni pe scenă a fost odată, la Bucureşti. Avusesem trei show-uri într-un singur week-end. Acela, de la Bucureşti, era al treilea. Eram obosiţi, ajunsesem în backstage, dar oamenii strigau să revenim pe scenă. Normal că am venit înapoi. Publicul îţi dă energie.

 B: Da, ne palce pe scenă. Asta e important.

  A.Ş.: Un mesaj pentru cei care ne citesc?

 R: Să asculte muzică bună! Să nu ia de bun tot ce li se livrează şi li se bagă pe gât obsesiv la radio, la TV, pste tot. Să fie mai selectivi. Să gândească ei. Să nu mai gîndescă alţii pentru ei.

  B: Şi pentru ascultătorii CIA: să ne susţină în continuare, aşa cum au făcut-o până acum.

 R: I-am simţit aproape.

 B: Şi să fie pregătiţţi: din iulie, începe!

Informaţii proaspete despre noul album şi despre turneul de promovare veţi găsiţi pe https://www.facebook.com/ciaromania

Sursa: boomedia.ro1 COMENTARIU

 1. #1
  Rapper
  Data de inscriere
   11-02-2007
  Locatie
   Aci.
  Mesaje
  313

  Corectaţi greşelile gramaticale.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.