Craiova: Conducerea Spitalului Nr. 1 anunță reparații capitale

Craiova: Conducerea Spitalului Nr. 1 anunță reparații capitale

6.486
9
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova a intrat într-un amplu proces de reabilitare, modernizare şi renovare. În doar câteva săptămâni, în funcţie de fondurile disponibile şi urgenţa lucrărilor, s-a lucrat intens la renovarea mai multor secţii din spital, în beneficiul celor care sunt nevoiţi să zăbovească în clinicile din cel mai mare spital din Oltenia, au transmis, azi, într-un comunicat de presă, reprezentanții unității medicale.

spital nr 1 craiova

 

Conform documentului citat, ”de săptămâna trecută, pacienţii internaţi la Clinica Chirurgie Generală III se pot bucura de condiţii mai bune de cazare medicală datorită schimbării în totalitate a produselor sanitare existente. Pentru prima oară după mai bine de 40 de ani, au fost schimbate gresia şi faianţa în toate toaletele de pe secţie. Cu ajutorul persoanelor private de libertate, au mai fost înlocuite vasele de WC, au fost emailate căzile şi au fost montate chiuvete noi”.

 

Iată și continuarea comunicatului de presă:

 

”Aceleaşi lucrări sunt efectuate, în prezent, şi în secţia de Reumatologie, pacienţii care au nevoie de serviciile medicale de reumatologie, recuperare medicală fizică sau balneologie beneficiind de mobilier modern în toate toaletele de pe secţie. Totodată, uşile vechi şi uzate au fost înlocuite cu unele noi, din PVC. Gresia şi faianţa au fost schimbate în totalitate, de acelaşi tratament având parte şi racordurile de pe secţie, înlocuite direct din ţeava principală. urgenta-spital-terapie

 

Fondurile pentru renovarea Clinicii de Reumatologie provin din bugetul spitalului, dar şi din sponsorizări obţinute de către medicul şef de clinică, doamna Prof. Univ. Dr. Paulina Ciurea.

 

Pentru mare parte din lucrările efectuate în ultima perioadă, Spitalul a beneficiat de sponsorizări, una dintre cele mai importante fiind cea oferită de Fabrica de ceramică din Câmpina (judeţul Prahova), care a trimis pentru diverse secţii din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova 80 de lavoare şi 80 de seturi de WC.

spital nr 1 craiova 2

În mai puţin de două săptămâni este programată a fi finalizată şi înlocuirea uşilor din Clinica de Neurochirurgie, cheltuielile aferente fiind asigurate din donaţii, dar şi din fondurile obţinute de Asociaţia Medicilor Neurochirurgi prin direcţionarea procentului de 2 % din impozitul pe venit.

 

Procesul de modernizare pus în practică de actuala administraţie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova include însă şi investiţii în aparatură medicală. Săptămâna viitoare se dă drumul la licitaţia de achiziţionare a echipamentelor medicale pentru dotarea Centrului de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară, precum angiograf, monitoare, paturi şi altele în valoare totală de două milioane de euro. Construcţia clădirii este aproape finalizată, proiectul fiind finanţat şi susţinut de Consiliul Judeţean Dolj. În urma discuţiilor purtate de conducerea unităţii medicale din Craiova la Bucureşti, Ministerul Sănătăţii a anunţat că se va implica în dotarea cu aparatură a Centrului de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară. Suferinzii de inimă care vor păşi pragul acestui Centru vor beneficia de cele mai înalte standarde medicale de diagnostic, tratament şi cazare medicală.

Spital vechi_1 

Fiind una dintre cele mai mari unităţi medicale din ţară şi având o vechime considerabilă, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova avea nevoie de o ofensivă a investiţiilor şi renovărilor, atât în plan medical (dotare cu echipamente şi aparatură de specialitate de ultimă generaţie) cât şi în ceea ce priveşte condiţiile hoteliere. În acest sens, ne cerem scuze pentru disconfortul creat de multiplele schimbări de care va beneficia spitalul în perioada imediat următoare şi mulţumim celor care ne trec pragul şi apreciază eforturile depuse”.

 

Fotografii: arhivă

9 COMENTARII

 1. #1
  Maniac
  Data de inscriere
   15-11-2009
  Locatie
   bals
  Mesaje
  3670

  dne ajuta la lucruri bune

 2. #2
  Coder
  Data de inscriere
   06-10-2005
  Mesaje
  249

  era si cazul .. nu stiu daca ati avut ocazia sa mergeti intr-o toaleta din spital .. iti versi toata mancarea

 3. #3
  Afacerist
  Data de inscriere
   12-07-2007
  Locatie
   Craiova
  Mesaje
  807

  Daca te duci acolo sa te tratezi iesi mai bolnav decat ai intrat …

  Mancarea se serveste din galeti de tabla

  Ym:Al3xxxinho
 4. #4
  Oldtimer
  Data de inscriere
   19-03-2007
  Locatie
   Craiova
  Mesaje
  1257

  A dat Domnul!

 5. #5
  Spammer
  Data de inscriere
   23-01-2006
  Mesaje
  2932

  Frectie la picior de lemn

 6. #6
  Member
  Data de inscriere
   19-08-2013
  Mesaje
  238

  Datii foc ba si aveti grija sa ramana acolo si Olguta si doctorii aia de baga in buzunare, cer si se uita dupa tine sa le dai. In spitalu ala infect mor oameni cu zile.

 7. #7
  De-al casei
  Data de inscriere
   09-12-2006
  Mesaje
  394

  Niște dispozitive anti-țigani puse pe scări și pe holuri ar fi minunate, ca ţi-e și frica sa treci pe acolo. Anti-ţigani am spus? Vai de mine, anti-ţânţari am vrut să zic, că nu sunt rasist. Ce-i drept, am o intoleranţă la nesimţire și nespălare, atâta tot. A, și niște ATM-uri de șpagă, că nu ne-am mai modernizat deloc, tot la plicuri am rămas.

 8. #8
  Member
  Data de inscriere
   11-07-2008
  Mesaje
  196

  si unii se plang de conditiile din puscarie…

 9. #9
  0-day Member
  Data de inscriere
   16-03-2015
  Mesaje
  1

  Am trecut si eu pe la ” nr1 asta ” numai nr 1 nu este la conditiile care sunt acolo… gandaci, mizerie iar dupa una si alta asistentele si doctorii nu te baga in seama daca nu le dai cate ceva,pana si infiermiera fara 5-10 lei nu iti schimba lenjeria patului ,am vazut foarte multe in acest spital, batrani care sunt tratati foarte urat, mizerie,mancare care nu are nici-un gust etc… sunt conditii de evu mediu si daca ne internam platim in jur de 100 lei pe zi ca la un hotel de 5 stele… daca autoritatile si-ar face treaba si ar verifica spitalele din cand in cand poate nu ar fi problemele astea…

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.