”Scorpionii Negri”, evaluați psihologic după misiunile din Afganistan şi Irak (Foto)

”Scorpionii Negri”, evaluați psihologic după misiunile din Afganistan şi Irak (Foto)

3.834
4
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Testele psihologice au fost făcute în premieră, pentru a se determina dacă militarii din Batalionul 20 Infanterie „Scorpionii Negri“ din Craiova suferă de stres posttraumatic, după întoarcerea lor din teatrele de operații din Irak și Afganistan. 300 de militari au răspuns întrebărilor psihologilor, pe 2 octombrie, la Craiova. Mihai Ionita

Evaluarea s-a făcut în scris, la două luni de la întoarcerea din misiune, iar militarii craioveni par să fi trecut cu brio de teste. De altfel, în România nu a fost identificat și raportat, până acum, vreun caz de stres posttraumatic la un soldat.

A fost greu în momentul în care colegul nostru Claudiu Constantin-Vulpoiu a decedat, iar alţi cinci militari au fost răniţi, dar nu am suferit un şoc posttraumatic niciodată. Am îmbrăcat haina militară de la 14 ani şi atunci am învăţat că, orice s-ar întâmpla, trebuie să merg mai departe. Am învăţat, în armată, să trec peste orice obstacol“, a povestit locotenentul Mihai Ioniţă (foto), de 35 de ani, din Craiova, care are la activ trei misiuni în Afganistan şi una în Irak și care ieri a fost testat psihologic. El a mai spus că la fel de greu i-a fost să stea departe de cei trei copii ai săi.



4 COMENTARII

  1. #1
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    1870

    Da isi risca viata saraci pentru bani asta este Romania

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  2. #2
    De-al casei
    Data de inscriere
     09-12-2006
    Mesaje
    353

    Ioniţă e căpitan toată ziua, că are trei dungi la grad. O dungă – sublocotenent, două dungi – locotenent, trei dungi – căpitan. Dacă nu te pricepi, cel mai bine întrebi: „Domnu’, nu vă supăraţi, ce grad aveţi, că n-am făcut armata?”

  3. #3
    Member
    Data de inscriere
     17-01-2008
    Mesaje
    210

    ce PTSD sa aiba domnu’ capitan daca nu a iesit din baza…il doare-n liniile de pe umar.

    ID Mess : dcm.craiovaNr Telefon : 0766220153Factorul determinant al unui om definit este pasiunea cu care isi intreprinde actiunile.
  4. #4
    Maniac
    Data de inscriere
     05-10-2005
    Locatie
     in eter
    Mesaje
    3246

    Daca evaluatorii sunt corecti si nu primesc spagi , sunt convins ca cei care au fost pe teren sufera de asa ceva .

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.