(REPROGRAMAT) Vino pe 7 octombrie în Piața ”Mihai Viteazul” și privește-ți frumusețea!

(REPROGRAMAT) Vino pe 7 octombrie în Piața ”Mihai Viteazul” și privește-ți frumusețea!

840
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 3,00)

UPDATE: Evenimentul „Echo”, programat pe data de 07 octombrie 2014, a fost reprogramat pe 10 octombrie 2014, din cauza condițiilor meteo anunțate (posibile ploi). 

Un fotograf, trei ajutoare și o cameră vor fi prezenți, timp de două ore, în Piața ”Mihai Viteazul” din Craiova, pe 7 octombrie, pentru a constata dacă persoanele cu chipul simetric sunt mai atractive. Experimentul social are un scop simplu și se adresează tuturor grupurilor sociale, de la copii la batrani, de la romani la italieni, de la rockeri la housteri – promovarea artei fotografice.

„Echoism” reprezinta un concept care este strâns legat de simetria facială și care susține că persoanele cu chipul simetric sunt mai atractive decât cele care nu îl au simetric, fapt valabil atât pentru femei cât și pentru bărbați. ”După realizarea acestui proiect putem concluziona asuprea acestei teorii, dacă o să rămână un concept sau dacă o să devină un fapt”, spune Dragoș Marica, artistul-fotograf care va pune în practică proiectul ”Echo”.

Metoda de lucru pe care fotograful o propune este focusarea pe chipul participanților. ”Fiecare persoană va fi beneficiar direct al proiectului. Cei care se vor lăsa fotografiați vor obtine de pe site-ul oficial o poză cu chipul lor simetric, stingând, astfel, curiozitatea acestora privind simetria facială și întrebarea dacă sunt mai atractivi cu o față perfect simetrică sau nu”, explică fotograful.

Dragoș estimează că cel puțin 100 de persoane vor participa la proiect în fiecare dintre cele două zile dedicate inițiativei. ”E o cifră modică, însă suficientă pentru a răspândi noul concept fotografic și pentru a promova arta fotografică în comunitatea locală. Aștept ca în urma realizării acestui proiect, fotografii să se mobilizeze și să devină mai activi, astfel crescând competivitatea, rezultand și creșterea numărului de adepți ai artei fotografice”, e de părere inițiatorul proiectului ”Echo”.

Astfel, pe 7 octombrie – studioul – constând în trei stative, o planșă carton și unpanou publicitar – se va ”deschide” la ora 12:00, în Piața ”Mihai Viteazul”. Fotografierea participanților se va încheia la ora 14:00. În situația în care vremea nu o va permite, acțiunea va fi reprogramată pe 8 octombrie, în același interval orar.

Pentru a implementa proiectul Dragoș Marica a cooptat în echipă și trei ajutoare care să informeze și să atragă participanți și a avut nevoie de materiale publicitare (fly-ere), trei stative, un panou de carton, o cameră foto și transport. Bugetul alocat proiectului ”Echo” a fost de 500 de lei, bani proveniți din surse proprii și de la sponsori.

Proiectul este organizat cu sprijinul Casei de Cultură ”Traian Demetrescu”, mdc photography, Primăria Municipiului Craiova și Asociația ”Craiova Capitală Culturală Europeană 2021”.

 



2 COMENTARII

  1. #1
    Junior
    Data de inscriere
     19-03-2012
    Mesaje
    86

    Pentru mai multe detalii va aștept pe facebook https://www.facebook.com/events/326532700853995/

  2. #2
    Junior
    Data de inscriere
     19-03-2012
    Mesaje
    87

    AMANAT pe 10 OCTOMBRIE

    Va astept vineri!!!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.