(Video) Calamitate la Amărăști, Leu, Dobrești și Celaru. Grindina a ras tot

(Video) Calamitate la Amărăști, Leu, Dobrești și Celaru. Grindina a ras tot

3.700
8
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(5 voturi, media: 3,80)

Amărăştii de Jos, Leu, Celaru şi Dobreşti au fost lovite luni de grindină. Din porumb și floarea-soarelui nu a mai rămas nimic, iar culturile de grâu și orz sunt compromise aproape în totalitate. La Amărăști, pe o rază de 15-20 de kilometri, totul a fost distrus, potrivit inginerului agronom din comună. Este vorba de circa 500-600 de ha de culturi. 

 

Straturi groase de gheață au acoperit și grădinile din cele câteva comune doljene. La Amărăști, piatra a culcat într-o clipă legumele și nu a mai rămas nimic. Oamenii au fost îngroziți și s-au temut și pentru viețile lor, fiindcă piatra a fost multă și a lovit cu putere. ”Pe câmp, cât vedeai cu ochii, era totul alb. Strat gros… A terminat tot, tot. Gheaţa a fost de-un lat de palmă”, povestesc oamenii. În curți, totul era alb, ca iarna.

 

Dezastrul este aproape total la cultura de grâu şi orz. Porumbul și floarea-soarelui sunt compromise 100%. Deci, în toată în zona, pe 500-600 de hectare de teren, pe o rază de 15-20 de kilometri, nu a rămas absolut nimic în picioare“, spune ing. Victor Begu, specialist agronom din comuna Amărăştii de Jos.

 

După nenorocirea de luni, mulți dintre doljenii afectați de grindină s-au mobilizat și au repus în grădini alte răsaduri.

8 COMENTARII

 1. #1
 2. #2

  Nu mai exista sisteme alea cu rachete antigrindina?

 3. #3
  Maniac
  Data de inscriere
   23-01-2006
  Mesaje
  4212

  Trist…

 4. #4
  Fan Stiinta
  Data de inscriere
   15-02-2011
  Locatie
   Craiova Brazda
  Mesaje
  3496

  PACAT

  Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
 5. #5
 6. #6

  Pai ce mai exista în tara asta. … in afară de supermarket …

 7. #7
 8. #8

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.