O artistă de la Filarmoica din Craiova și soțul ei au nevoie...

O artistă de la Filarmoica din Craiova și soțul ei au nevoie de ajutorul dumneavoastră pentru a vedea

11.771
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Viața bate filmul! O dovedește povestea Dianei și a lui Emanuel. Un cuplu de tineri care în ciuda problemelor de sănătate nu și-au pierdut speranța. Amânoi au probleme grave de vedere și au nevoie urgentă de 50.000 de euro pentru a nu-și pierde definitiv văzul. Diana este solistă la Corala Academica a Filarmonicii din Craiova, iar colegii i-au sărit în ajutor și pe 27 septembrie vor susține un concert cu strângere de fonduri. Intrarea se face pe bază de invitație cu o donație minimă de 100 de lei.

 

50.000 de euro este o sumă fabuloasă pentru cei doi tineri care trebuie să strângă acești bani până la sfârșitul lunii. În încercarea disperată de a face rost de acești bani Diaana a făcut un blog unde și-au spus povestea.

„Despre mine, Diana Cazan, vreau sa va spun urmatoarele, sunt din Craiova, am 29 de ani si lucrez ca artist liric in Corala Academica a Filarmonicii din Craiova de 10 ani. Dumnezeu mi-a dat un mare dar, vocea, pe care am cultivat-o cum am putut eu mai bine, urmand cursurile Liceului de Arte si Conservatorului din Craiova. Chiar daca Dumnezeu a ales ca eu sa ma nasc cu mari probleme de vedere, am acceptat situatia si mi-am adaptat viata in asa fel incat sa pot termina cursurile si sa imi urmez cariera muzicala la care am visat. Nu mi-a fost usor, si am avut multe impedimente din cauza problemei mele de verere, dar mi-am facut curaj si am participat la X Factor si Vocea Romaniei, desi nu am castigat, eu ma simt multumita ca, asa cum vad, am reusit sa ajung destul de departe si ma bucur ca nu am ascultat de gurile rele care spuneau ca asa cu situatia mea nu am nici o sansa.

Inca de la nastere am fost diagnosticata cu Cataracta congenitala si Strabism la ambii ochi. Am fost operata la varsta de 6 luni si am ramas cu vedere de 20% la ochiul drept iar cu stangul doar zaresc. La varsta de 18 ani am fost diagnosticata cu Glaocom intr-o stare foarte avansata. Din 2013 pana in prezent am fost operata la Iasi de mai multe ori de Glaocom la ambii ochi pentru a nu pierde definitiv vederea pe care o mai am.

Desi am pierdut poate cel mai de pret dar al omului, libertatea de a fi independenta si de a fi pe propriile picioare, am castigat pe de alta parte un sprijin pe viata, viitorul meu sot, Teodor Emanuel, care a venit ca un dar de la Dumnezeu, dupa cum spune si numele lui, exact in spitalul in care m-am operat de atatea ori.

Ma numesc Mironescu Teodor Emanuel, (27 de ani), sunt din judetul Suceava, orasul Vicovu de Sus. M-am nascut intr-o familie modesta, cu un tata artist (pictor de biserici) si o mama devotata care ne-a dat mereu cea mai aleasa educatie mie si celorlalti doi frati ai mei. Am avut o copilarie fericita pana la varsta de 10 ani cand am primit un diagnostic necrutator: Glaocom la ambii ochi. Am fost operat de urgenta la Iasi, pierzandu-mi definitiv vederea la ochiul drept iar la stangul ramanand cu 70% din vedere. Am fost nevoit sa ma adaptez noilor conditii si nimeni din jurul meu nu a stiut ca eu imi pierdusem un ochi. Mi-am continuat scoala iar la 18 ani a trebuit sa ma operez din nou la ochiul cu care mai vedeam de Cataracta si Glaocom deoarece incepeam sa vad din ce in ce mai slab si cu ochiul acesta. Am terminat liceul si dupa o pauza de cativa ani de recuperare medicala, am fost admis la facultatea de Drept, avand rezultate foarte bune.

In toamna anului 2015, am primit cea mai grea lovitura din viata mea si in cateva zile intregul meu univers se prabusea; tatal meu pe care il iubeam ca pe lumina ochilor si bunica mea s-au stins din viata la interval de cateva zile unul de celalalt. Ca si cum nu ar fi fost de ajuns, in urma socului suferit, mi-am pierdut aproape de tot vederea, ajungand cu mari eforturi medicale sa raman la o vedere cu care pot distinge oamenii de la 1 m distanta. In urma acestor trauma fizice si psihice, visul meu de a deveni o personalitate in domeniul juridic s-a stins, am fost nevoit sa renunt la facultate si sa ma adaptez la noua viata, lipsita de putina vedere pe care o avusesem.

Intr-una din zile, mergand ca de obicei la un control, la Iasi, am intalnit-o acolo pe Diana, viitoarea mea sotie si de atunci viata mea a capatat un sens. Dumnezeu a avut grija ca, luandu-mi pe o parte, sa imi dea pe alta parte inzecit; si chiar si asa cu putina vedere, eu nevazand cu ochiul drept iar ea nevazand cu ochiul stang, eu sunt ochiul ei stang iar ea este ochiul meu drept si impreuna formam un intreg. Cum amandoi suntem niste oameni puternici si luptatori, nu ne lasam invinsi de aceste incercari ale vietii, deaceea in cautarile noastre neobosite, am descoperit o clinica din China unde problemele noastre de vedere isi pot gasi o rezolvare sau ameliorare considerabila prin tratament cu celule stem si numeroase terapii alternative. Aceasta clinica se numeste Beike Biotechnology. Pe baza documenteloc trimise, avem deja confirmarea ca putem fi tratati acolo. Pentru a ajunge sa beneficiem de aceste tratamente avem nevoie, pentru inceput, de o suma de 50 000 $ pe care trebuie sa o strangem pana in luna septembrie.

Viata e mai frumoasa in doi si impreuna putem reusi. Cu ajutorul vostru, viitorul nostru ar putea fi mai luminos!

Va multumim mult pentru ca ati ales sa va indreptati ochii asupra acestor randuri si poate sa reflectati asupra povestii noastre de viata. Orice mic sprijin, contribuie la salvarea viitorului familiei noastre!”

Dacă vreți să îi ajutați o puteți face fie mergând la concertul susținut la Filarmonica Oltenia, fie printr-o donație în unul dintre conturile:

 

IBAN: RO34INGB0000999900929365

Moneda: RON

Nume Beneficiar: Diana – Elena Cazan

Banca Beneficiar: ING Bank Bucuresti Centrala

Cod SWIFT: INGBROBU

 

IBAN: RO38CECEDJ0108RON1060651

Moneda: RON

Nume Beneficiar: CAZAN DIANA-ELENA

Banca Beneficiar: CEC Bank SA

Cod SWIFT: CECEROBU

 

IBAN: RO51CECESV01B2EUR1181318

Moneda: EURO

Nume Beneficiar: CAZAN DIANA-ELENA

Banca Beneficiar: CEC Bank SA

Cod SWIFT: CECEROBU

 

IBAN: RO84CECESV01D6USD1181319

Moneda: USD

Nume Beneficiar: CAZAN DIANA-ELENA

Banca Beneficiar: CEC Bank SA

Cod SWIFT: CECEROBU

 

 

 

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.