În vremuri noi, interetări noi. Un altfel de Romeo și Julieta la...

În vremuri noi, interetări noi. Un altfel de Romeo și Julieta la Casa Studenților

1.883
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Pe 28 septembrie de la 19:30 va fi pus în scenă spectacolul R + J, celebra piesă a lui Shakespeare Romeo și Julieta va fi abordată într-o manieră inedită. Regia este semnată de Florin Paraschivu, un tânăr actor și regizor care a înființat teatrul independent TUBE. Această piesă este prima dintr-un lung șir pe care ni-l promite noua insituție culturală.

„Prin intermediul spectacolului inspirat din celebrul text shakesperian Romeo şi Julieta, vă invităm în lumea teatrului imersiv. Aşa cum sugerează şi numele acestui concept teatral, spectatorul va experimenta o „imersiune” în acţiunea spectacolului”, anunță reprezentanții TUBE. Mai precis, piesa nu se va juca pe scenp, ci prin mai multe încăperi ale Casei Studenților, iar publicul va deveni parte a spectacolului. „Ideea mi-a venit din necesitatea de a diversifica oferta culturală a orașului și a oferi un spațiu alternativ în artele spectacolului. Implicarea spectatorului este unul dintre conceptele centrale ale acestui spectacol, întrucât combină elemente clasice ușor de recunoscut cu un decor funcțional atât pentru actori cât și pentru spectatori, astfel spectatorii ia parte la reprezentație”, spune Florin Paraschivu.

Spectacolul este interpretat de doisprezece actori tineri, atât studenți în cadrul departamentului pentru arte dramatice din cadrul Facultății de Litere, cât și actori amatori. Accesul la spectacol este gratuit, iar dacă îl ratați pe 28 septembrie mai aveți ocazia să îl vedeți pe 29 și 30 septembrie. Până la spectacol vă lăsăm să vizionați câteva fotografii de la repetiții.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.