DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Muzeului Olteniei va găzdui, sâmbătă și duminică, prima ediție a hackathon-ului „Space Apps Challenge”, organizat la Craiova sub patronajul NASA. Hackathon-ul este un program de incubare de idei și soluții dezvoltate de NASA, derulat în fiecare an în toată lumea. În România, evenimentul a mai fost organizat la Cluj, București, Timișoara și Iași.

Organizatorul evenimentului este Alin Mechenici, un tânăr craiovean cu o experienţă bogată în acest domeniu, anii anteriori organizând hackathonul NASA în Suedia, iar în 2017 s-a implicat în organizarea evenimentului în trei oraşe din România (Cluj, București, Timișoara).

Tema pentru această ediție este „Pământul și Spațiul“, şi cuprinde şase concepte de bază care, ulterior, în timpul acţiunii vor fi dezvoltate conform solicitărilor specialiştilor NASA – (Can You Build A…, Help Others Discover The Earth, Volcanoes, Icebergs, And Asteroids (Oh My), What The World Needs Now Is, A Universe Of Beauty And Wonder, An Icy Glare).

În condiţiile în care evenimentul se derulează după reguli stricte impuse de cadrul-regulament NASA, acţiunea de la Craiova va avea mentori pentru echipele ce se vor forma, persoane reprezentative din IT-ul craiovean.

Evaluarea soluţiilor la provocările lansate de NASA, va fi realizată de un juriu format dinpersonalităţi în domeniul ales: Gabriel Barbu – Senior Software Engineer, iQuest, Marius Nicoli – Professor at C.N. “Fratii Buzesti”, Mirel Cosulschi – Associate Professor, Computer Science / University of Craiova, Mihai Gabroveanu – Assistant Professor, Computer Science / University of Craiova, Octavian Georgescu – Professor and Founder Astrobotic Club, Victor Ciura – Technical Lead, Caphyon Craiova.

„Pentru a participa, nu este nevoie să fii neapărat programator, om de știință sau inginer. Dacă ai o pasiune pentru spațiu și dorești să rezolvi probleme și aici, pe Pâmânt, atunci poți face o echipă împreună cu persoane tehnice din companiile locale, profesori, antreprenori, manageri de proiect, studenți, dar și designeri, artiști, care pot să te ajute să rezolvi problemele date de NASA. Pe timpul evenimentului, participanții vor avea parte de susținerea mentorilor, iar duminică echipele vor fi evaluate de antreprenori din industria IT-ului craiovean. Încarcă-te cu entuziasm, sună-ți prietenii, înscrie-te, vino și fă parte din cel mai mare hackaton de pe glob”, susține organizatorul Alin Mechenici.

 

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.