Cornul, laptele și mărul întârzie în școlile din întreg județul. CJ Dolj...

Cornul, laptele și mărul întârzie în școlile din întreg județul. CJ Dolj vine cu explicații

3.261
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Reprezentanții Consiliului Județean Dolj dau asigurări că elevii doljeni vor primi și în acest an laptele și cornul, întârzierile privind acest program fiind legate de faptul că s-a schimbat legislația și că fiecare județ în parte a trebuit să stabilească o procedură prin care să fie asigurate atât cele două produse cât și mărul.

Potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Județean Dolj, instituția a inițiat procedura de atribuire a acordului-cadru având ca obiect furnizarea și distribuția fructelor, legumelor, laptelui și produselor lactate și produselor de panificație elevilor din învățământul primar și gimnazial de stat și privat, precum și preșcolarilor din grădinițele de stat și private cu program normal de patru ore pentru anii școlari 2018-2019 și 2019-2020 imediat ce legislația în vigoare a permis implementarea Programului pentru școli al României în perioada 2017-2023.

„În acest sens, facem precizarea că actul normativ care reglementează bugetul programului pentru perioada 2017-2023, precum și limitele valorice zilnice per beneficiar (H.G. nr. 533/2018) a intrat în vigoare în data de 20 iulie 2018, prin publicarea în Monitorul Oficial al României. Consiliul Județean Dolj a promovat și adoptat, în prima ședință organizată după intrarea în vigoare a H.G. nr. 533/2018, hotărârea nr. 179/2018, prin care s-a aprobat achiziționarea produsului măr în vederea distribuirii în anul școlar 2018-2019, dând astfel curs obligației de a decide anual lista produselor distribuite, obligație prevăzută în actul normativ care reglementează derularea Programului pentru școli al României în perioada 2017-2023”, se arată în comunicat.

Adoptarea hotărârii Consiliului Județean Dolj a făcut posibilă inițierea procesului de elaborare a documentației de atribuire, care a fost definitivată și expediată spre publicare în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) la data de 12 septembrie 2018. De la această dată până la 15 octombrie 2018, documentația de atribuire a fost analizată de către Autoritatea Națională pentru Achiziții Publice (ANAP), în vederea validării.

La data de 16 octombrie 2018, Consiliul Județean Dolj a transmis anunțul de participare, având anexată documentația validată de către ANAP, anunț care a fost transmis spre publicare în SEAP, dar și în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE), având în vedere valoarea estimată a acordului-cadru. Anunțul urmează să fie publicat atât în JOUE, cât și în SEAP până la data de 22 octombrie 2018.

 

 



3 COMENTARII

  1. #1
    De-al casei
    Data de inscriere
     03-03-2011
    Mesaje
    315

    Ii doare fix in c*r de oameni….de copii! Tot ce conteaza sunt ei si atat!

  2. #2
    Newcomer
    Data de inscriere
     23-11-2010
    Mesaje
    49

    Nu sunt de acord cu mărul,din mai multe motive,cdar dați naivi macar laptele ala !!!

  3. #3
    0-day Member
    Data de inscriere
     03-10-2018
    Mesaje
    10

    Decat sa le dea rahaturile alea si sa isi bata joc de copii, mai bine le da 2 lei pe zi la alocatie. Dar bineinteles ca nu, caci alea sunt afacerile unor borfasi care iau bani grei de la stat, sa isi bata joc de copii cu acele cacaturi numite lapte si corn. Multi le arunca, se plangeau ca nici nu poti manca rahatul ala de paine goala veche numit corn. Numai eu am vazut cati arunca si cutiuta aia de lapte, care oricum se acreste daca nu este tinut la figider.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.