Craiova: Doi tineri crescuți în plasament s-au sinucis la câteva zile distanță

Craiova: Doi tineri crescuți în plasament s-au sinucis la câteva zile distanță

2.209
21
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 2,33)

O fată de 14 ani (foto) a pierdut lupta cu viața, pe 3 decembrie, la o zi după ce a încercat să se spânzure de o țeavă de gaze. La doar câteva zile, pe 5 decembrie, un tânăr de 19 ani se arunca în gol de pe un bloc turn din Craiovița. Amândoi au fost crescuți în același centru de plasament din Craiova și ambii au suferit pentru că s-au simțit marginalizați și abandonați de familie.Capture05

 

În decurs de trei zile, două suflete au ales să renunțe la viață. Tristețea, singurătatea și teama pentru viitor le-au marcat existența încă de mici. Adolescenta de 14 ani, crescută de la numai 7 luni de un asistent maternal, a trebuit să revină în centrul de plasament când avea 11 ani, după ce femeia care o îngrijea a pierdut atestatul de asistent maternal din cauza unei probleme medicale. Fata nu s-a putut acomoda în centrul de plasament și a suferit cumplit că a fost smulsă de lângă cei pe care îi considera familia ei. Pe 2 decembrie, după-amiaza, a fost găsită spânzurată de o țeavă din spatele blocului, situat în cartierul 1 Mai, unde stătea în plasament. ”Suferea foarte de mult de când a fost adusă înapoi la centrul de plasament. Nu îşi dorea decât să se reîntoarcă la familia care a crescut-o timp de 11 ani. Ne-a spus că vrea să se spânzure, dar nu am crezut-o“, a povestit una dintre colegele fetei.

 

În seara zilei de 5 decembrie, un alt tânăr, de 19 de ani, crescut tot în centrul de plasament din Craiova, a decis că viața nu-i mai poate oferi nimic și s-a aruncat în gol de pe unul din blocurile turn de la ”Fortuna” din cartierul Craiovița Nouă. Băiatul, Nicolae Cristea, a suferit enorm pentru că familia sa a renunțat la el,  fiind al șaptelea copil și cel mai mic. Nu a reușit niciodată să înțeleagă de ce a fost marginalizat și abandonat, iar frustrările și tristețea nu i-au dat pace. Motiv pentru care a mai avut cel puțin o tentativă de suicid, până la episodul fatal din seara de 5 decembrie.

 

Profesorii lui Nicolae spun că era un tânăr isteț, cu o o logică foarte bună, dar care nu mai reușea să țină pasul cu restul colegilor din cauza problemelor care îl măcinau. ”Nu a reușit niciodată să înțeleagă de ce toți cei șase frați ai lui au rămas cu familia, iar el a fost dat în plasament. Deși nu i-a lipsit niciodată nimic material, lipsa afecțiunii din partea familiei biologice i-a măcinat existența. Era foarte afectat”, spune diriginta băiatului de la Liceul de Industrie Alimentară din Craiova.

 

Atât el, cât și fata – pe care o cunoștea, locuind în același tip de bloc cu apartamente pentru tinerii din plasament – au lăsat bilete de adio în care mărturiseau de ce aveau să decidă că trebuie să meargă așa devreme la cer. Se simțeau singuri și neiubiți.

 

Conducerea DGASPC Dolj a demerat anchete interne în cazul ambelor sinucideri.

Capture02 Capture03 Capture04 Capture05 Capture06

21 COMENTARII

 1. #1
 2. #2

  se lasa cu ceva destituiri din functie?

 3. #3
 4. #4

  Este incredibil ce se întâmplă in tara asta. Daca O familie doreste un copil, legea româniei durează ani si ani pana ti.l dă, Iar daca este crescut de un asistent maternal, îi este luat, ca nu îndeplinesc conditiile, legea se joacă cu sufletul copiilor. Se sinucid, astfel de fapte sunt un strigăt de ajutor. Dumnezeu sa ii ierte

 5. #5

  legea se baga acolo unde nu este nevoie an loc sa ia copiii de acolo de unde trebuie ia de unde nu trebuie legea este ne dreapta craiova nu este buna de limic prea multa coruptie am vazut politai band cafea cu tigani bani orbeste politia etc…

 6. #6
  Member
  Data de inscriere
   12-10-2010
  Mesaje
  212

  romania.

  ….. si tragi apa..

 7. #7
  Junior
  Data de inscriere
   04-10-2005
  Mesaje
  97

  Un sistem de rahat, care face mai mult rău decât bine acestor copii bătuți de soartă!!

 8. #8

  Strigator la cer..D.zeu sa.i odihneasca.

 9. #9

  Adevarate drame sunt in casele de copii si batrani, drame pe care statul le ignora !

 10. #10
  0-day Member
  Data de inscriere
   28-10-2008
  Mesaje
  7

  Ați făcut voi un reportaj de la birou și a-ți aflat că s-au sinucis ca nu s-au putut obișnui cu ideea ca au fost abandonați. Dar v-ați interesat în ce condiții locuiesc acei copii în aparamentele sociale? Și aici nu ma refer la condițiile apartamentelor ci la comportamentul asistenților supraveghetor de acolo. Sau vreți sa spuneți ca nu stiti cum îi înjură și îi bat? As vrea totuși sa vad de la voi Craiova forum un reportaj cu adevărul.

 11. #11

  Eu sti cum e intro casa de copii .e groaznic .atit pot spune !!!!mai mult nu .?

 12. #12
  De-al casei
  Data de inscriere
   13-05-2015
  Mesaje
  265

  Dumnezeu sa i odihneasca in pace.

 13. #13

  io zic dumnezeu sa ii ierte saracii ..in schimb sa nu ierte mamele care le dau viata daca stiu ca nu pot sa aiba grije de iei

 14. #14
  De-al casei
  Data de inscriere
   04-02-2008
  Mesaje
  298
  Citat Mesaj initiat de GTME
  romania.

  ….. si tragi apa..

  p…la mea nu sunteti voi aia de pe 1 dec va inveliti in drapel

 15. #15

  Vad ca toata lumea il invoca pe Dumnezeu…sa faca sa dreaga!!! Pana una alta lumea se sinucide,arde,cade in gropi…..!dar lasa ca o sa aiba dumnezeu grija sa rezolve problemele astea!

 16. #16
  @#I
  Addicted!
  Data de inscriere
   05-11-2014
  Mesaje
  1532

  Păi criminalii au luat-o cu forța de la familia la care trăise toată viața. Niciun copil nu poate suporta așa ceva.
  Totuși, cu răbdarea treci marea. Aveți și voi răbdare câțiva ani și veți putea părăsi ”țara” numită România, în loc să vă sinucideți și să dați satisfacție tuturor boșorogilor și interlopilor ucigași care conduc ghetoul România.

 17. #17
  Member
  Data de inscriere
   12-10-2010
  Mesaje
  213
  Citat Mesaj initiat de Marian-Cornel
  Citat Mesaj initiat de GTME
  romania.

  ….. si tragi apa..

  p…la mea nu sunteti voi aia de pe 1 dec va inveliti in drapel

  poate tu… ca eu nu ma invelesc in mizerie

 18. #18

  Fiul meu invata la scoala la care invata fetița care sa sinucis , in clasa lui este o fetița care este in plasament la aceleași blocuri in care a stat si Cristina, foarte greu am reușit sa vedem in câteva luni de scoala o femeie care sa se prezinte ca fiind asistentul maternal care se ocupa de fetița, am rugat-o sa ma lase sa ajut , eu ii cumpăr zi de zi mâncare pt pachetul de la scoala , ce iau la copilul meu ii iau si ei si am rugat asistentul maternal daca pot sa ajut cu mai mult acest copil, mi-a răspuns rece : „nu, nu are voie sa vorbească sau sa meargă la cineva , nu ii lipseste nimic” ! Nu vreau ca peste ani acest copil minunat sa ajungă ca aceasta fetița care sa spânzurat! Vreau sa ajut dar nu stiu cum! E un copil minunat, foarte Deșteaptă dar foarte trista si singura!

 19. #19
 20. #20
  Oldtimer
  Data de inscriere
   20-07-2010
  Locatie
   Slatina
  Mesaje
  1226

  Dumnezeu să-i ierte!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.