Craiova: Doi tineri crescuți în plasament s-au sinucis la câteva zile distanță

Craiova: Doi tineri crescuți în plasament s-au sinucis la câteva zile distanță

3.484
21
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 2,33)

O fată de 14 ani (foto) a pierdut lupta cu viața, pe 3 decembrie, la o zi după ce a încercat să se spânzure de o țeavă de gaze. La doar câteva zile, pe 5 decembrie, un tânăr de 19 ani se arunca în gol de pe un bloc turn din Craiovița. Amândoi au fost crescuți în același centru de plasament din Craiova și ambii au suferit pentru că s-au simțit marginalizați și abandonați de familie.Capture05

 

În decurs de trei zile, două suflete au ales să renunțe la viață. Tristețea, singurătatea și teama pentru viitor le-au marcat existența încă de mici. Adolescenta de 14 ani, crescută de la numai 7 luni de un asistent maternal, a trebuit să revină în centrul de plasament când avea 11 ani, după ce femeia care o îngrijea a pierdut atestatul de asistent maternal din cauza unei probleme medicale. Fata nu s-a putut acomoda în centrul de plasament și a suferit cumplit că a fost smulsă de lângă cei pe care îi considera familia ei. Pe 2 decembrie, după-amiaza, a fost găsită spânzurată de o țeavă din spatele blocului, situat în cartierul 1 Mai, unde stătea în plasament. ”Suferea foarte de mult de când a fost adusă înapoi la centrul de plasament. Nu îşi dorea decât să se reîntoarcă la familia care a crescut-o timp de 11 ani. Ne-a spus că vrea să se spânzure, dar nu am crezut-o“, a povestit una dintre colegele fetei.

 

În seara zilei de 5 decembrie, un alt tânăr, de 19 de ani, crescut tot în centrul de plasament din Craiova, a decis că viața nu-i mai poate oferi nimic și s-a aruncat în gol de pe unul din blocurile turn de la ”Fortuna” din cartierul Craiovița Nouă. Băiatul, Nicolae Cristea, a suferit enorm pentru că familia sa a renunțat la el,  fiind al șaptelea copil și cel mai mic. Nu a reușit niciodată să înțeleagă de ce a fost marginalizat și abandonat, iar frustrările și tristețea nu i-au dat pace. Motiv pentru care a mai avut cel puțin o tentativă de suicid, până la episodul fatal din seara de 5 decembrie.

 

Profesorii lui Nicolae spun că era un tânăr isteț, cu o o logică foarte bună, dar care nu mai reușea să țină pasul cu restul colegilor din cauza problemelor care îl măcinau. ”Nu a reușit niciodată să înțeleagă de ce toți cei șase frați ai lui au rămas cu familia, iar el a fost dat în plasament. Deși nu i-a lipsit niciodată nimic material, lipsa afecțiunii din partea familiei biologice i-a măcinat existența. Era foarte afectat”, spune diriginta băiatului de la Liceul de Industrie Alimentară din Craiova.

 

Atât el, cât și fata – pe care o cunoștea, locuind în același tip de bloc cu apartamente pentru tinerii din plasament – au lăsat bilete de adio în care mărturiseau de ce aveau să decidă că trebuie să meargă așa devreme la cer. Se simțeau singuri și neiubiți.

 

Conducerea DGASPC Dolj a demerat anchete interne în cazul ambelor sinucideri.

Capture02 Capture03 Capture04 Capture05 Capture06



21 COMENTARII

  1. #21
    Maniac
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    4874

    Îmi pare rău de puștoaică. De puști nu-mi pare rău, dar de puștoaică îmi pare rău..

    V.M.P.T.I.I.I.2015 !!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.