Mandinga a terminat pe locul 12 la Eurovision

Mandinga a terminat pe locul 12 la Eurovision

501
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Nicio surpriză la ediţia din acest an a Eurovision. Ţara favorită la câştigarea trofeului, Suedia, s-a impus detaşat. Deşi era creditată cu şanse mari la primele locuri, România a încheiat pe locul 12.

 

Loreen, cu piesa “Euphoria” a câştigat finala concursului desfăşurat azi-noapte, în Baku, Azerbaidjan. Reprezentanta Suediei a câştigat detaşat cu 372 de puncte, astfel că Eurovision 2013 se va organiza în această ţară.

Înainte de ediţia din acest an, Suedia a câştigat ultima oară concursul în 1999.

Pe locul al doilea în finala de la Baku s-a clasat Rusia, cu grupul celor şase “bunicuţe” Buranovskiye Babushki. Pe locul al treilea s-a clasat Serbia, reprezentată de Zeljko Joksimovic.

Mandinga, care a interpretat piesa “Zaleilah”, compusă de Costi Ioniţă, a obţinut 71 de puncte. România a primit punctajul maxim (12 puncte) de la Republica Moldova şi a fost pe locul al doilea în clasamentul Spaniei, cu 10 puncte, însă nu s-a mai regăsit pe primele trei poziţii (cu 12, 10 şi respectiv 8 puncte) în clasamentul unei alte ţări. România a mai primit câte 7 puncte din partea Italiei şi Greciei, 6 de la Israel şi Azerbaidjan, 5 puncte de la Irlanda şi câte 4 puncte din Portugalia şi Turcia.

Notele acordate în România au fost anunţate de Paula Seling, care a reprezentat România în concurs la ediţia din 2010 alături de Ovidiu Cernăuţeanu (Ovi), la Oslo. Publicul din România a acordat 12 puncte pentru Republica Moldova, 10 puncte pentru Suedia şi 8 puncte pentru Grecia.

Datele ediţiei din 2013 au fost deja anunţate, semifinalele urmând să aibă loc pe 14 şi 16 mai, iar finala pe 18 mai.

Foto: gandul.infoSpune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.