Angajaţii din peniteniciare protestează

Angajaţii din peniteniciare protestează

8.461
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Sindicatele din penitenciare declanșează începând de astăzi, pe „termen nelimitat”, mișcări de protest în toată țara. Revendicările angajaților vizează „îmbunătățirea condițiilor de muncă, angajarea unui număr suficient de personal, eliminarea inechităților salariale și demiterea ministrului Justiției pentru incapacitate profesională”.

 

Personalul din penitenciare lucrează în aceleași condiții pe care ministrul Justiției le deplânge în ceea ce-i privește pe deținuți. Cu toate acestea nu există un plan concret de îmbunătățire a condițiilor de lucru pentru personal, deși ANP s-a angajat la aceasta prin Acorduri Colective succesive. În prezent, se înregistrează la nivelul sistemului penitenciar un număr de 1,5 milioane ore suplimentare efectuate de către personal, foarte multe dintre acestea fiind imposibil de recuperat datorită deficitului de personal de 8.000 de angajați, estimat de către ANP prin raportare la standardele de personal oficiale„, se arată într+un material al sindicaliștilor ANP.

 

Conform sursei citate, ministrul Justiției refuză aplicarea OUG 20/2016 în sensul eliminării inechităților salariale și pentru personalul din sistemul penitenciar, deși actul normativ include această categorie alături de ceilalți angajați din sistemul de apărare, ordine publică și siguranța națională.

 

Sindicatele din penitenciare vor acționa în judecată Guvernul pentru recuperarea acestor sume de bani datorate„, se mai arată în solicitările angajaţilor din ANP. Sindicaliștii din penitenciare anunță, totodată, că „protestele vor continua pe termen nelimitat până la soluționarea revendicărilor” și menționează un calendar al acțiunilor.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.