Eco Sud invită autoritățile doljene la dialog, pentru rezolvarea crizei deșeurilor

Eco Sud invită autoritățile doljene la dialog, pentru rezolvarea crizei deșeurilor

6.072
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

În continuarea numeroaselor semnale de alarmă pe care Societatea Eco Sud SA le-a transmis către autoritățile publice competente, atât prin informări oficiale, cât și prin comunicări directe,

Vă invităm în data de luni – 24.04.2017, ora 12, la sediul Depozitul de Deșeuri Solide Urbane și Industrial Asimilabile Mofleni, pentru a constata iminența epuizării capacității de depozitare a celulei nr.5.

Formulăm această invitație, în contextul pasivității continue a Consiliului Local al Municipiului Craiova, care refuză adoptarea unei hotărâri de Consiliu Local, prin care să raspundă solicitării subscrisei, formulate încă din anul 2013, de acoperire a tuturor costurilor cu operarea Depozitul de Deșeuri Solide Urbane și Industrial Asimilabile Mofleni, precum și în contextul eliberării de către Primarul Municipiului Craiova, a autorizației de construire pentru un nou spațiu de depozitare, abia la data de 20.04.2017, autorizație în lipsa căreia nu se pot demara lucrările de construire.

Începând cu luna mai a acestui an, sistemul de management al deșeurilor din județul Dolj, unul funcțional până la acest moment, va suferi un blocaj major, cauzat de lipsa spațiului de depozitare, care va atrage după sine, multiple consecințe negative, cu implicații directe asupra sănătății populației și a calității mediului înconjurător. Decizia privind asigurarea unui ritm normal în managementul integrat al deșeurilor la Mofleni, aparține membrilor Consiliului Local al Municipiului Craiova, funcționarilor Primăriei Craiova și celorlalte autorități implicate în rezolvarea problemelor județului Dolj.

Facem acest apel, tocmai pentru a se conștientiza iminența imposibilității continuării serviciului de depozitare, deși Eco Sud iși execută cu bună credință toate obligațiile de mediu și contractuale asumate, în legătură cu operarea Depozitului Ecologic de Deșeuri Mofleni. Ceea ce trebuie însă înțeles, este că executarea de către Societatea Eco Sud SA a acestor obligații, la nivelul cantitativ și calitativ impus de natura serviciului prestat, este direct dependentă de respectarea obligațiilor legale ale autorităților implicate.

 

 



1 COMENTARIU

  1. #1
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    6802

    EcoSud.. Un dinozaur mancator de „gunoi”
    Primaria Craiova.. alt dinozaur mancator de „gunoi”.. practic 2 dinozauri se bat pe care sa manance mai mult gunoi..

    V.M.P.T.I.S.I.2017 !!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.