Boli de primăvară

Boli de primăvară

17.606
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Primăvara vine si cu bune si cu rele. Temperaturile schimbătoare, care au urcat la aproape 20 de grade și care au scăzut, apoi, la cele negative, afectează destul de mult organismul. Decât să tratăm, mai bine prevenim, spun medicii, așa că, ar fi bine să acordăm mai multă atenție sănătății noastre.

Răceala, astenia sau alergiile sunt câteva dintre bolile la care sunt predispuși cei mai mulți dintre cei care nu se alimentează corespunzător și nu au un stil de viață sănătos în acest anotimp.

Pentru a evita contactul cu polenul din flori sau pomi, acesta fiind cel care declanșează alergiile, cei care se știu cu astfel de sensibilitate, este recomandat să rămână în casă, în zilele când bate vântul afară. ,,Allos”, denumirea din greacă a acestei boli, face referire la un organism bolnav, o deviație, care poate da organismul peste cap. 

Dintre bolile ceva mai severe de primăvară, gripa este cea mai periculoasă. Aceasta necesită îngrijire specială, dacă deja s-a instalat în organism, iar dacă nu, va trebui să o preveniți. Răceala de primăvara pândește și ea la tot pasul și poate apărea destul de ușor, având în vedere vremea înșelătoare de afară. Spre deosebire de răceală, care începe cu un strănut, gripa debutează mai aspru, cu febră ridicată, dar și dureri musculare. 

În această perioadă a anului, organismul este mai predispus la contactul cu gripa, întrucât sistemul imunitar este slăbit, după ce a trebuit să facă față unui sezor rece.

Indiferent de tipul afecțiunii, chiar dacă este mai ușoară sau mai gravă, este necesară vizita la medicul de familie. De asemenea, Vitamina C și alte tipuri de vitamine, care se pot lua din fructe și legume, dar și direct din farmacii, reprezintă o sursă de unde organismul îi poate lua necesarul pentru a lupta cu răceala sau altă afecțiune. 

Foto: www.sursadensanatate.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.