Ministerul Sănătății a semnat, ca urmare a Memorandumului adoptat in noiembrie 2016 de Guvernul Ciolos, acordul cu Banca Europeană pentru Investiții (BEI) și, în 9 luni, vor fi gata studiile de fezabilitate și documentația pentru contractarea finanțării europene, potrivit deputatului de Dolj Ionuț Stroe, care citează un răspuns primit de la Ministerul Sănătății.
Demararea lucrărilor este previzionată a începe cel mai devreme în al doilea semestru al anului 2018, conform unui răspuns venit din partea Ministerului Sănătății cu privire la stadiul proiectului Spitalului Regional Craiova, demarat anul trecut.
”Lucrările de construcţie la Spitalul Regional din Craiova ar putea să înceapă în al doilea semestru al anului 2018. O investiție gigantică pentru zona Craiovei și nu numai va aduce nu doar locuri de muncă ci va ridica standardele medicale la nivelul meritat pentru locuitorii acestei zone greu încercate. Plăcută mi-a fost surpriza să văd că, spre deosebire de autostrada Craiova-Pitești, proiectul celui mai mare spital din zona de sud a României nu este abandonat, nu este tergiversat, nu este întârziat”, arată liberalul Ionuț Stroe.
Reamintim că, la sfârșitul lunii martie, la Craiova a ajuns o delegație a Ministerului Sănătății în vederea pregătirii documentației pentru studiul de fezabilitate și avizele necesare construcției Spitalului Regional. ”(…) Ne-am întâlnit cu toți furnizorii de utilități, atât pe plan județean, cât și pe plan local. S-au discutat amănunte față de poziționarea Spitalului Regional, față de toate utilitățile care sunt necesare, accesul la drumurile din jurul acestui amplasament de pe șoseaua de centură, la intersecția dinspre localitatea Ghercești”, a precizat Mihail Genoiu, viceprimarul cu atribuții de primar al Craiovei.
Potrivit acestuia, ”(…) spitalul va fi mult peste vârful de tehnologie din spitale la ora aceasta, va fi un vârf de lance și se dorește a fi coordonat de medici cu un spirit deosebit, cu ceva experiență și o să încercăm să găsim, împreună cu Ministerul Sănătății, cu Ministerul Învățământului, posibilitatea de a pregăti rezidenți pentru acest spital. Se dorește a fi – din calcule asta este, cum e și Spitalul Județean – cel mai mare angajator din Craiova și din zona Olteniei”.
Fotografie simbol