Baschet: Craiova pierde pe final la Oradea

Baschet: Craiova pierde pe final la Oradea

850
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

După două succese consecutive în Liga Națională de Bashet, SCM Universitatea Craiova a pierdut la un punct diferență, scor 76-75, contra celor de la CSM Oradea.

Elevii antrenați de Milan Nisic au oferit același meniu, ca și cel din precedentele deplasări din care nu am obținut nimic, două sferuti bune și alte două mai puțin bune. Contra Oradei, Craiova s-a ținut bine până la pauza mare, conducând 51-48. Gazdele au intrat în avantaj, înaintea ultimului sfert, grație coșului reușit, în ultimele secunde, de Titus Nicoară. Ultimul act a fost dramatic. Seals a transformat ambele libere, cu 20 de secunde înainte de finalul jocului, ducând scorul la 75-72 petru olteni, apoi CSM-ul a răspund prin Franklin, care la rându-i nu a greșit de la linia de fault. A făcut-o Maric! Fostul baschetbalist al echipei bihorene a ratat ambele aruncări libere, iar la faza imediat următoare, același Franklin a ridicat sala în picioare cu un stop-șut, grație căruia echipa antrenată de Cristian Achim a reușit să obțină victoria.

Nemanja Maric a avut o evoluție modestă contra fostei sale echipe. În cele 18 minute și 31 de minute, timp efectiv de joc, sârbul SCM-ului a reușit doar trei puncte, o recuperare și două pase decisive, fiind cel mai slab baschetbalist al trupei lui Nisic.

S-au remarcat Seals, cu 20 de puncte, 2 recuperări și 3 pase decisive și estonianul Sokk, cel care a izbutit 16 puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive. Dincolo, Nicoară a fost omul de bază. Component și al echipei nașionale a României, acesta a reușit un double-double, 21 de puncte și 12 recuperări.

Grație acestui succes, CSM Oradea urcă până pe ultima treaptă a podiumului cu 28 de puncte, în timp ce SCM Universitatea Craiova coboară pe poziția a cincea, cu un punct mai puțin.

A fost un meci foarte greu pentru noi. Echipa mea a jucat foarte bine în această seară. Dar, atunci când adversarul obține 16 recuperări ofensive, așa cum a făcut Oradea în acest meci, ai nevoie de multe lucruri pentru a învinge. Îți trebuie procentaje bune, în special la aruncările de trei puncte. În plus, pe finalul jocului am permis adversarului mult prea multe puncte ușoare”, a spus Nisic, citat de site-ul oficial al echipei bihorene.

Tehnicianul sârb a admis că cele două aruncări libere ratate de Nemanja Maric pe finalul jocului au cântărit greu în stabilirea câștigătoarei, dar i-a luat apărarea conaționalului său.

Maric a ratat două libere pe final, dar consider că este ceva de înțeles. A jucat pentru prima dată în calitate de adversar la Oradea, după ce a petrecut atâția ani aici. Să fii în locul lui cred că e foarte greu. Orice om poate să înțeleagă acest lucru. Totuși noi am pierdut jocul și pe acele libere. Este o victorie importantă pentru Oradea, care obține puncte uriașe la capătul acestui meci”, a adăugat antrenorul echipei din Bănie.

Milan Nisic a vorbit și despre accidentarea suferită de Mirko Kovac, pe finalul jocului. Antrenorul SCM-ului a spus că baschetbalistul va efectua un control medical amănunțit, în perioada următoare, pentru a vedea cât de gravă este accidentarea. Altfel, Nisic s-a referit și la alegerea de a-l lăsa pe Petar Babic, jucător venit de curând la echipa craioveană, în afara lotului, pentru acest meci.

S-a accidentat la picior și de asta nu a rămas în teren pe finalul partidei. El a avut și alte accidentări în ultimele două săptămâni, dar a acceptat să joace. Nu pot să spun acum care este starea lui, trebuie consultat de medic, însă cred că e vorba despre o recidivă la acel picior. Asta e o nouă problemă. Pe de altă parte l-am adus pe Babic, un jucător care sunt convins că ne va ajuta. Azi am optat pentru Sokk, care a evoluat foarte bine, în vreme ce Maric a jucat bine. Babic va fi folosit cu siguranță pentru că îmi doresc să rotesc jucătorii străini. Desigur el mai are nevoie de vreo două săptămâni pentru a asimila toate informațiile și a intra în ritm. Trebuie să avem răbdare cu el, dar și el trebuie să aibă răbdare pentru a intra în rotație la momentul potrivit”, a conchis Milan Nisci.

Antrenorul echipei CSM Oradea, Cristian Achim, consideră că victoria contra echipei SCM Universitatea Craiova este una foarte importantă, date fiind cele întâmplate la echipa orădeană, în ultima perioadă. Tehnicianul a avut doar cuvinte de laudă la adresa echipei craiovene.

Consider că am obținut o victorie foarte importantă în condițiile date în circumstanțele de față, după o săptămână cum am avut noi. Craiova este o echipă cu foarte mulți jucători care pot să facă diferența în orice secundă, cu o calitate individuală de excepție. Până la un moment dat au și făcut-o. Felicit Craiova pentru jocul prestat. A oferit o frumoasă propagandă pentru acest sport. Desigur nouă ne-a fost foarte greu pentru că este genul de echipă în care toată lumea aruncă. Unul care se pare că prinde bine în România. E imposibil să te poți apăra bine la toți, astfel încât mereu apare unul sau altul la care te aștepți mai puțin și te pedepsește. Așa cum a făcut-o Sokk în acest meci. Efectiv nu știi la cine să ții strâns”, a spus acesta, conform csmoradea.ro.

De la echipa din Bănie, după jocul direct, Achim i-a remarcat pe LeVar Seals și Bogdan Popescu: ”LeVar Seals este un jucător cu adevărat excepțional. Poate să marcheze din nimic, să marcheze cu un adversar sau chiar doi în față. Kovac este un jucător care nu iartă la aruncările de trei puncte. De asemenea, Bogdan Popescu e un jucător cu experiență uriașă. Una peste alta, Craiova e o echipă de temut, cum sunt multe în acest campionat nebun.



3 COMENTARII

  1. #1
    Member
    Data de inscriere
     14-01-2006
    Locatie
     craiova
    Mesaje
    119

    Ce frumos conducea Craiova la un punct (mai era 1 minut de joc) , a avut 2 lovituri libere si BINEINTELES CA MARIC LE-A RATAT pe amandoua… ma intreb de ce Dzambic nu a intrat in calculele antrenorului asta basit si MARIC , SOKK intra… numai parameci s-au transferat anu asta .

  2. #2
    Oldtimer
    Data de inscriere
     03-06-2006
    Mesaje
    1217

    O echipa buna se face in timp … eu stiu ca suntem olteni si ca toti ne credem mai buni si ca jucatorii si ca antrenorul … dar haideti sa le dam timp …

  3. #3
    Rocker
    Data de inscriere
     10-05-2010
    Locatie
     St. Mesmin
    Mesaje
    1072

    In sport intodeauna o echipa castiga si una pierde. Trebuie aplaudati invingatorii si incurajati invinsii.

    "Nu A®nA£elegi un lucru pe deplin decA¢t dacAƒ poA£i sAƒ i-l explici bunicii." <Albert Einstein>

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.