Mititelu riscă până la 3 ani de închisoare. A fost trimis în...

Mititelu riscă până la 3 ani de închisoare. A fost trimis în judecată pentru evaziune

983
5
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(5 voturi, media: 5,00)

Patronul FC Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, va răspunde în faţa legii pentru neplata impozitelor şi contribuţiilor pentru angajaţi, în speţă fotbalişti, datorate statului, în perioada 2007 – 2010. El a fost trimis în judecată, pe 31 ianuarie 2014, pentru evaziune fiscală, prejudiciul creat ridicându-se la circa trei milioane de lei. În astfel de cazuri, pedeapsa este de la un an la 3 ani de închisoare. Contactat de gsp.ro, Mititelu a admis că este vinovat. Acesta a declarat că „acuzaţia e întemeiată”. Primul termen al dosarului va fi pe 14 martie a.c.

Conform informaţiilor afişate pe site-ul Judecătoriei Craiova, în dosarul în care Adrian Mititelu este inculpat se regăseşte şi numele lui Gheorghe Sorin Joavină. Şi acesta, în calitate de administrator al SC FC U Craiova, este acuzat că a prejudiciat statul pentru că nu a plătit impozitele şi contribuţiile, suma ridicându-se la circa 200.000 de lei.

Contactat de gsp.ro, Mititelu a declarat că „acuzaţia e întemeiată”. „O să pledez vinovat. E vorba de impozitele pentru fotbalişti pe care nu le-am putut plăti din cauza dezafilierii. E vorba de 3 milioane din cele 17 datorii la Fisc. Datoriile sunt din 2011, dacă nu eram dezafiliat plăteam atunci şi nu era nici o problemă. Nu o să mă duc la puşcărie. E prima mea abatere. Sper să iau doar o amendă. Am motivaţie: dezafilierea„, a spus patronul FC Universitatea Craiova pentru gsp.ro.5 COMENTARII

 1. #1
  Spammer
  Data de inscriere
   30-12-2005
  Locatie
   1Mai
  Mesaje
  985

  Cred ca acesta este un mic pas in lupta ANAF cu FRF/LPF…odata ce or sa se constate dpdv judecatoresc faptul ca ANAF,a fost dezavantajata abuziv,prin refuzul fraudulos catre Mititelu, de la niste foloase cuvenite impozitabile ,refuzate fara motiv legal de catre FRF. Eu vad procesul asta ca avand o tinta directa FRF/LPF prin intermediarul Mititelu (si sper sa fie asa/nu din simpatie pt Mititelul/ci din antipatie pt reprezentatii acestor institutii). Sper ca justitia in sfarsit sa faca ce trebuie si Mircea Sandu,Dragomir,Ceilalti membrii ai comisiei ce a votat dezafilierea FCUC sa fie dupa gratii…la fel cum sper ca si cei implicati in „DOsarul Transferurilor” sa sfarseasca tot acolo ! Amin !

 2. #2
  Fan Stiinta
  Data de inscriere
   17-11-2008
  Locatie
   craiova
  Mesaje
  458

  da,ai dreptate,foarte bine punctat

 3. #3
  Oldtimer
  Data de inscriere
   03-06-2006
  Mesaje
  1214

  Sper totusi sa avem o „1” echipa in acest oras …

 4. #4
  Junior
  Data de inscriere
   07-12-2012
  Locatie
   Craiova
  Mesaje
  71
  Citat Mesaj initiat de cyborg
  Sper totusi sa avem o „1” echipa in acest oras …

  Amin.

 5. #5
  Rocker
  Data de inscriere
   10-05-2010
  Locatie
   St. Mesmin
  Mesaje
  1060

  Ce am inteles eu: Universitatea fiind dezafiliata si ne mai primind drepturi publicitare, de televiziune etc. n-a mai avut de unde sa plateasaca niste jucatori de fotbal ce numai jucau fotbal.
  1. Atat fotbalistii cat si statul ( prin impozitele pe care le incaseaza de la cluburi) sunt platiti de catre canalele de televiziune si de firmele de publicitate.
  2. De pe urma unui fotbalist care nu joaca fotbal, statul trebuie sa incaseze impozit chiar daca individul nu a mai pupat gazonul de ceva timp.

  Nu ma surprinde ca Mititelu gaseste intodeauna scuze, si arunca vina pe altii. Dar as fi foarte surprins si, totodata, dezamagit, daca nu ar petrece ceva timp intr- celula.
  Si, nu va faceti griji, ce-i a lu’ Mitica Dragomir si Mircea Sandu e pus de-o parte.

  "Nu A®nA£elegi un lucru pe deplin decA¢t dacAƒ poA£i sAƒ i-l explici bunicii." <Albert Einstein>

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.