Concurs Internațional de Dramaturgie, la Craiova

Concurs Internațional de Dramaturgie, la Craiova

544
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Concursul Internațional de Dramaturgie – Craiova Drama 2015 este o competiție dedicată și deschisă dramaturgilor din întreaga lume. Marele Premiu al Concursului va consta în montarea textului la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova (anul 2016). Tematica centrală este „Omul și societatea”, tematică declinată în subtemele „emigrarea”, „traficul de ființe umane”, „violența”, „conflictele religioase” sau „chipurile diversității”. Textele pot fi redactate în mai multe limbi, precum română, engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă, portugheză. Concursul are ca obiectiv central stimularea producerii de noi texte dramatice, în jurul unor teme specifice, de maximum interes contemporan. 

Lansarea oficială a concursului va avea loc în data de 26 februarie, la ora 11:30, în sala 420 a Universității din Craiova (clădirea centrală, str. A. I. Cuza, nr. 13).

Textele se vor depune în intervalul 1 iunie – 30 septembrie 2015, până la ora 15:00, iar jurizarea va avea loc în perioada 1 octombrie – 30 noiembrie. Anunțarea textelor câștigătoare se va face pe data de 7 decembrie 2015, urmând ca montarea textelor să aibă loc în perioada martie – mai 2016. Publicarea celor mai bune zece texte se va realiza în luna aprilie a anului 2016, într-un volum colectiv, la Editura Universitaria, din Craiova, iar lansarea volumului Craiova Drama 2015 se va face în seara premierei spectacolului montat la Teatrul Național “Marin Sorescu” din Craiova.

Selecția celor mai bune zece texte se va realiza de către un juriu internațional, format din specialiști de renume, coordonați de Maria Shevtsova, Stanley Wells, Michael Dobson, DHC ai Universității din Craiova, George Banu, Matei Vișniec, Mircea Cornișteanu, directorul Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova, prof. univ. dr. Cristiana Teodorescu, prorector al Universității din Craiova, conf. univ. dr. hab. Alexandru Boureanu, directorul Departamentului de Arte din cadrul Universității din Craiova. Președinte de onoare este Robert Wilson, regizor de teatru, artist vizual şi dramaturg american, figură impozantă a teatrului experimental, DHC al Universității din Craiova.

Marele Premiu al Concursului va consta în montarea textului la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova (anul 2016). De asemenea, Locul I va fi reprezentat de montarea textului cu actori, studenți ai Masterului „Arta actorului” de la Facultatea de Litere a Universității din Craiova (anul 2016), Locul 2 – montarea textului într-un spectacol de teatru radiofonic (anul 2016), iar Locul 3 – montarea textului într-un spectacol-lectură la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova.

Înscrierea la concurs se poate face printr-un mesaj către adresa  drama2015@ucv.ro care să cuprindă și următoarele documente redactate într-una din limbile concursului:

 

  • unul sau maxim două texte dramatice originale (încadrate în tematica enunțată)
  • un synopsis al textului propus
  • un C.V. al autorului

 

Pentru informații suplimentare și detalii citiți Drama_RO și  accesați:

  1. Adresă e-mail concurs: drama2015@ucv.ro
  2. Site organizator: www.ucv.ro
  3. Pagina Facebook : https://www.facebook.com/pages/Drama-2015/

 

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.