Oja normala vs oja semipermanenta sau manichiura cu gel! Ce sa alegem?

Oja normala vs oja semipermanenta sau manichiura cu gel! Ce sa alegem?

36.483
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Femeile sofisticate au avut intotdeauna grija de aspectul unghiilor. Inainte nu aveai cum sa dai gres, toata lumea folosea oja normala si nimeni nu-si punea problema daca afecteaza sau nu unghia. Aratau bine, unghiile atrageau mereu atentia si toata lumea era fericita.

Acum insa exista o multime de alternative, doua dintre cele mai cunoscute sunt unghiile facute cu gel sau manichiura cu oja semipermanenta.

Va prezentam o serie de avantaje si dezavantaje pentru fiecare in parte, astfel sa puteti alege ce este mai bun pentru voi.

Manichiura cu oja normala

Oja normala arata bine pe unghie, ofera un aspec ingrijit mainii tale, insa rezista in jur de doua zile.

Un avantaj ar fi faptul ca manichiura cu oja normala este cel mai simplu de aplicat si este si cea mai ieftina metoda. Daca mai punem la calcul si faptul ca se aplica in cel mai scurt timp si o faci face, singura, la tine acasa, fara aparate speciale, ai sa vezi ca este cel mai avantajos pentru persoanele care nu au timp sau bani pentru saloanele sofisticate.

Cel mai mare dezavantaj este ca oja pe unghia naturala sare foarte usor, mai ales daca esti obisnuita sa faci treburi prin casa.

Insa, pe langa asta, oja normala ingalbeneste unghia naturala si nu este indicata persoanelor cu unghii casante si care se exfoliaza cu usurinta.

Manichiura cu gel

Manichiura cu gel are o multime de avantaje, dar la fel de multe dezavantaje. Incercam sa va raspunedem la cele mai arzatoare intrebari.

Manichiura cu gel distruge unghiile? „Distruge” este un cuvant mult prea dur. Gelul poate proteja unghia naturala, in cazul in care este aplicat corect.

Atunci cand gelul se desprinde de pe unghie si patrunde apa, la nivelul unghiei naturale pot aparea micoze sau chiar mucegai.

Unghia este afectata in momentul in care se renunta la gel. Procesul de indepartare prin pilire subtieaza unghia naturala. Insa, un lucru bun este ca unghia de regenereaza complet in aproximativ 3 luni. Astfel, intr-un timp extrem de scurt, unghiile tale vor fi ca noi.

Un avantaj major este faptul ca unghiile facute cu gel rezista mai bine de o luna.

In cazul in care ti s-a rupt o unghie, tehnica cu gel este singura care te poate ajuta. Poti remodela unghia si ea va parea naturala.

Pe unghiile cu gel te poti juca si cu modelele. La suprafata gelului poti face fel de fel de picturi sau poti aplica diverse accesorii.

Ca dezavantaje mai avem faptul ca sunt costisitoare si ca trebuiesc refacute cel putin o data pe luna, la salon. Unghiile cu gel necesita o aparatura speciala si sunt dificil de facut acasa. O astfel de manichiura dureaza intre 2-3 ore si preturile sunt pe masura.

Manichiura cu oja semipermanenta

Cea mai noua inventie in domeniu este si cea mai revolutionara = Oja semipemanenta, o combinatie intre oja normala si gel, este tot mai cautata.

Cu putin mai scumpa decat oja normala, oja semi poate rezista pana la 2-3 saptamani in stare impecabila, insa sunt persoane la care rezista si pana la o luna.

Pana acum avem doua avantaje – este rezistenta si ieftina. Durata de lucru este o alta bila alba, spre deosebire de gel, oja semi se aplica in aproximativ 30-40 de minute.

Un dezavantaj ar fi ca si pentru oja semipermanenta este nevoie de uscare la lampa UV.

La fel ca la oja normala, nici la oja semipermanenta nu puteti modifica lungimea unghiei. Doar fetele care apeleaza la tehnica cu gel pot beneficia de acest avantaj.

Indepartarea ojei semipermanente se face cu ajutorul unei solutii speciale care nu afecteaza unghia naturala.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.