Camerele video de pe mașinile de examen auto le vin de hac...

Camerele video de pe mașinile de examen auto le vin de hac candidaților. Sistemul se schimbă

10.589
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Reprezentanții Serviciului de Permise și Înmatriculări Dolj au făcut bilanțul primului an de utilizare a sistemelor video de supraveghere a examenului auto, proba practică. Tot mai mulți candidați au probleme la traseu, nereușind să promoveze testarea, fie din cauza emoțiilor, fie că examinatorii sunt mai exigenți.

De aproximativ trei zile, aceste camerele de supraveghere și înregistrare au fost înlocuite cu unele mai moderne, de mai mici dimensiuni și care redau mai clar modul în care se desfășoară testarea. „Supravegherea video a probei practice pentru obținerea permisului de conducere este o procedură care se aplică de un an. După un an de exercițiu, vă pot spune că se simt unele efecte, în sensul că a scăzut procentul de promovare a examenului practic. Pe de o parte a crescut exigența examinatorilor, dar e de altă parte se simte și starea de emoție a candidatului. După un an de la implementarea acestui sistem, noutatea este că de aproximativ trei zile avem montate, pe fiecare autoturism care desfășoară proba practică, camere mai performante, de mai mică dimensiune, care redau mai clar, mai fidel proba practică. Toate aceste măsuri vin în sprjinul candidaților. Se elimină dubiul că examinatorul nu ar fi obiectiv, așa că această decizie de montare a dispozitivelor audio-video trebuie să le dea mai mare încredere că toată evaluarea este făcută așa cum ne obligă legislația, încât atunci când obțin permisul de conducere să aibă siguranța că pot circula pe drumurile publice cu toate cunoștințele dobândite”, a explicat Maria Vasile, comisarul șef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Dolj.

De când se utilizează acest sistem video, în județul Dolj au fost depuse două contestații, persoanele respective neavând dreptate. „Am avut două situații de contestare a examenului, proba practică, în ultimul an, de când captăm imaginile. Nu au fost, însă câștigate. Au fost analizate, s-au studiat imaginile și nu li s-a putut da câștig de cauză. Există tendința ca elevul să se supraevalueze, dar face greșeli în trafic și punctajul nu îi permite să promoveze”, a completat Vasile.

În județul Dolj, aproximativ 150 de persoane susțin, zilnic, proba teoretică a examenului pentru obținerea permisului de conducere. Dintre aceștia, 50% reușesc în prima etapă, restul pe parcurs.



2 COMENTARII

  1. #1
    De-al casei
    Data de inscriere
     03-03-2011
    Mesaje
    278

    Normal ca a scazut procentul de promovare..si nu din cauza emotiilor cum ca exista o camera de filmat ca oricum tinerii stau cu filmare si fotografierea la nivel maxim pe facebook..ci din cauza ca dom’ politist nu prea mai are curajul sa „inchida ochii” la „micile” greseli ale candidatilor! Este un sistem foarte bun!..ca prea multi analfabeti si schumacheri ajungeau pe strazi si facea prapad!

  2. #2
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    7081

    Lasati ca sunt destul de multi analfabeti care nu stiu sa citeaca si au permise de conducere.. Domnii gabori au dat din 1990 incoace mii de permise la analfabeti..

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.