Când începe campania de vaccinare antigripală din acest sezon

Când începe campania de vaccinare antigripală din acest sezon

5.380
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Ministerul Sănătăţii a anunțat, luni, că a achiziţionat 1,5 milioane de vaccinuri antigripale, pentru sezonul din acest an, campania de vaccinare gratuită urmând să înceapă din a doua jumătate a lunii octombrie.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Ministerul Sănătății, au fost cumpărate cu 200.000 de vaccinuri mai multe decât cele achiziționate anul trecut.

Primele 50 000 de doze de vaccin au ajuns deja în teritoriu și sunt utilizate pentru imunizarea personalului medical.

„Ministerul Sănătăţii a achiziţionat un număr de 1.500.000 doze de vaccin gripal, cu aproximativ 200.000 mai mult faţă de anul trecut, astfel încât să se asigure vaccinarea unui număr cât mai mare de persoane din categoriile cu risc ridicat de îmbolnăvire. Ca în fiecare an, campania de vaccinare a Ministerului Sănătăţii se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi unităţile sanitare cu paturi şi vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon”, se arată în comunicat.

Ca în fiecare an, vor fi vaccinate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, persoane cu vârsta peste 65 de ani, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, gravide, conform strategiei MS şi recomandărilor OMS şi ECDC.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.