Primăria Craiovei, despre situația critică de la căminul pentru bătrâni: „Municipalitatea a...

Primăria Craiovei, despre situația critică de la căminul pentru bătrâni: „Municipalitatea a întâmpinat restricții în privința aflării rezultatelor anchetelor epidemiologice realizate de către DSP sau a protocoalelor de testare”

2.059
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Reprezentanții Primăriei Craiovei, în legătură cu situația critică de la Căminul pentru Persoane Vârstnice Craiova, au precizat, într-un comunicat de presă, că s-au asigurat materialele necesare în această perioadă și că cei din conducerea instituției au solicitat continuu să fie efectuate testări.

Reprezentanții Primăriei Craiovei susțin că s-au implicat în gestionarea situațiilor unităților aflate în subordine încă de la începutul pandemiei, căminul fiind una dintre acestea.

„Încă de la debutul pandemiei, conducerea Primăriei a ținut permanent legătura cu reprezentanții Căminului pentru persoane vârstnice, în vederea asigurării materialelor necesare și respectării măsurilor impuse de instituțiile responsabile. De asemenea, reamintim că Primăria Craiova a depus constant eforturi repetate în relația cu instituțiile statutului abilitate pentru a gestiona criza de COVID-19, deși Primăria Craiova nu are atribuții în a gestiona situații de acest fel. Astfel, Municipalitatea a solicitat de fiecare dată, în mod public, testarea cu preponderență în rândul grupurilor vulnerabile, dar și comunicarea rezultatelor”, se arată în comunicatul de presă.

Referitor la testări, Primăria Craiova dă vina pe DSP Dolj, menționând că au existat situații când li s-a restricționat poasibilitatea aflării rezultatelor epudemiologice sau a protocoalelor de testare.

„Mai mult, Municipalitatea a întâmpinat restricții în privința aflării rezultatelor anchetelor epidemiologice realizate de către DSP sau a protocoalelor de testare, acestea nefiind niciodată comunicate public. Anchetele epidemiologice sunt coordonate de către DSP. Menționăm că Primăria Craiova a pus totul la dispoziție în această perioadă de pandemie, instituțiilor din subordine, iar acestea, la rândul lor, au respectat și respectă în totalitate măsurile dispuse de DSP”, se mai arată în comunicat.

La Căminul pentru Persoane Vârstnice Craiova se fac cercetări din partea DSP Dolj și a fost deschis și un dosar penal, după ce 126 de persaone, între care 100 de bătrâni și 26 de angajați, au fost confirmați pozitiv cu COVID-19. Această instituție a devenit focar de coronavirus.



2 COMENTARII

  1. #1
    De-al casei
    Data de inscriere
     03-03-2011
    Mesaje
    475

    Eu unul m-am saturat de scuzele penibile si de vina aruncata de la o institutie la alta! Sunt pur si simplu incompetenti pe o leafa nesimtita! Pacat ca batrani nevinovati si cadre medicale sufera din cauza lor, a unor oameni ce sunt condusi de lacomie!

  2. #2
    Junior
    Data de inscriere
     19-01-2008
    Mesaje
    53

    De ce nu spune Primaria ca tot personalul de la birouri a fost trimis sa bata strazile Craiovei pt a imparti fake-urile
    alea de integrame cu Olguta??? Sa va fie rusine!!! Va bateti joc de batrani si de angajati!!! Sper ca procuratura sa scoata la lumina puroiul pesedist de acolo!!!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.