Trei vagoane din râpa de la Cârcea, golite complet de biodiesel

Trei vagoane din râpa de la Cârcea, golite complet de biodiesel

2.966
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Ultimele verificări efectuate marți dimineață, de către echipele constituite în zona Cârcea, unde un tren marfar a deraiat, duminică, arată faptul că s-a diminuat cantitatea de biodiesel, care plutește la suprafața apei.

Din trei vagoane s-a preluat întreaga cantitate de produs petrolier, reprezentanții ABA Jiu continuând acțiunea în zonă. „În cursul zilei de luni, după ora 10 a.m., azi noapte și azi până la ora la prânzului, s-a continuat acțiunea de golire cu vidanje a amestecului de apă și biodiesel a gropilor realizate aval de viaductul de cale ferată de la Cârcea și din amonte de barajul de la Preajba. Luni, s-a golit cu ajutorul unei cisterne vidanje, conținutul de biodiesel din trei cisterne vagon prăbușite în râpă, biodieselul recuperat fiind înmagazinat în cisternele vagon din incinta RELOC. În această dimineață s-a verificat întregul sector aval viaduct CF Cârcea până la acumularea de la Preajba, observându-se diminuarea clară a cantității de biodiesel care plutește la suprafața apei”, informează reprezentanții ABA Jiu.

Marți, s-a luat decizia săpării unei gropi de mari dimensiuni care să preia, cu ajutorul pompelor, apa curată. „Tot în acestă dimineață, echipe complexe de la A.B.A. Jiu sub supravegherea directă a conducerii A.B.A. Jiu au săpat aval de barajul de la Preajba o groapa de dimensiuni considerabile care a fost impermeabilizată cu geotextil. Rolul acesteia este de a prelua apa clară, curată din acumularea din amonte prin pompare. În paralel s-a săpat o altă groapă din care o cisternă vidanjă preia numai biodieselul dirijat în aceasta”, mai transmit cei de la ABA Jiu.

 

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.