Deratizare pe digurile de la Jiu și Dunăre. Pășunatul interzis!

Deratizare pe digurile de la Jiu și Dunăre. Pășunatul interzis!

5.537
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Sistemul de Gopodărire a Apelor Dolj va desfăşura, timp de două săptămâni, acţiunea de deratizare pentru combaterea dăunatorilor în scopul asigurării funcționării digurilor și lucrărilor hidrotehnice de pe râul Jiu şi fluviul Dunărea în condiții de siguranță, au anunțat reprezentanții Administrației Bazinale de Apă (ABA) ”Jiu”. Localnicii din zonele unde au loc deratizări sunt avertizați că păşunatul este interzis.

Pentru evitarea unor evenimente neplăcute, Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj transmite către toate Primăriile riverane zonelor deratizate o informare, astfel încât edilii acestor localităţi să anunţe din timp localnicii, „Atenţionăm deţinătorii de animale că păşunatul pe aceste diguri este INTERZIS. Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj nu îşi asumă nici o răspundere privind pagubele ce ar putea surveni ca urmare a nerespectării acestei avertizări”.

Potrivit reprezentanților ABA Jiu, campania de combatere a dăunătorilor se efectuează anual, conform Planului Tehnic, cu ajutorul unor substanţe toxice, cu un caracter persistent. Aceste substanţe au efecte negative asupra animalelor.

Sunt vizate toate Primăriile riverane Dunării, de la Rast până la limita cu Oltul: Rast, Negoi, Bistreţ, Catane, Cârna, Gighera, Ostroveni, Bechet, Dăbuleni.

De asemenea, în perioada următoare, în funcţie de fenomenele meteorologice favorabile, acţiunea se va desfăşura şi pe digurile de la Jiu, sectorul Filiaşi- Ţuglui, iar printre localităţile vizate se numără şi Filiaşi, Braloştiţa, Brădeşti, Coţofenii din Dos, Scaeşti.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.