Doi piteșteni, reținuți la Craiova pentru furturi de GPS-uri

Doi piteșteni, reținuți la Craiova pentru furturi de GPS-uri

6.341
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Un tânăr de 23 de ani și un altul de 17, ambii din Pitești, Argeș, au fost prinși, ieri, și duși la audieri, fiind suspectați că, în perioada aprilie – mai 2017, au furat patru sisteme de navigaţie de la autoturisme parcate în diferite zone ale municipiului Craiova.

În baza probatoriului administrat de polițiștii craioveni a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de cei doi suspecţi sub aspectul săvârşirii a patru infracţiuni de furt calificat.

Împotriva celor doi a fost dispusă măsura preventivă a reţinerii pentru 24 ore, aceştia fiind introduşi în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Dolj, urmând ca astăzi, 12 mai 2017, dosarul să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă.

Recomandările Poliției pentru prevenirea furturilor din autoturisme:

·         Parcaţi autoturismul în locuri special amenajate, iluminate pe timpul nopţii şi eventual supravegheate.

·         Nu lăsaţi la vedere, în interiorul autoturismului, bunuri de valoare (dispozitive antiradar, sisteme GPS, genţi, borsete, aparatură electronică etc.)

·         Când părăsiţi autoturismul, indiferent pentru cât timp, nu lăsaţi geamurile deschise/întredeschise şi acţionaţi sistemul de închidere a uşilor. Procedaţi astfel şi în staţiile de alimentare pe timpul efectuării plăţii combustibilului.

·         Montaţi un sistem de alarmă eficient, precum şi un dispozitiv de blocare a axului volanului, pedalelor şi a schimbătorului de viteze.

·         Apelaţi la noile modalităţi tehnice de marcare a autoturismului, inclusiv a anumitor componente exterioare.

Foto: arhivă



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.