„Şi tu judeci o carte după copertă?”. Dezbatere inedită la Biblioteca Judeţeană

„Şi tu judeci o carte după copertă?”. Dezbatere inedită la Biblioteca Judeţeană

368
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman” organizează miercuri, 12 martie 2014, ora 16.30, dezbaterea: “Și tu judeci o carte după copertă?”, cu scopul de a promova conceptul că nu „învelișul” unei cărţi ar fi temeiul alegerii lecturii noastre.

O carte bună îşi ascunde cele mai profunde pagini printre cuvinte. Esenţa cărţii o descoperim din rândurile ei, nicidecum în copertă.

Cartea este, înainte de toate, un bun cultural purtător de valori, cunoaștere, informații și expresii artistice. Ea este un produs cu efecte pozitive, decisive în formarea unei societăți. Această ultimă calitate este cea care a făcut ca în întreaga lume, cartea să fie considerată ca fiind un bun public, care este, mai presus de toate, un loc al memoriei colective și un suport principal al ideilor unei anumite comunități lingvistice.

Lectura este esențială în dobândirea competențelor minime necesare pentru a trăi în societatea contemporană. Este o activitate fundamentală în dezvoltarea imaginației și a creativității, a învățării și a limbajului, în cultivarea capacității de a exprima idei și de a dezvolta un mod de gândire critică.

Evenimentul „Şi tu judeci o carte după copertă?” este organizat la inițiativa a două studente de la Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale din Craiova, Cojocaru Irina şi Enache Victoria.

Sunt invitaţi toţi iubitorii de cărţi. Condiţia de participare este de a aduce o carte citită.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.