Drum județean din Dolj, reabilitat și modernizat

Drum județean din Dolj, reabilitat și modernizat

5.376
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Un tronson din drumul 606C Sârsca – Sopot – Gogoșu – Secu – Argetoaia – limita județului Mehedinți, va fi modernizat, lucrările, cu o valoare de peste 10.000.000 de lei, fiind finanțate cu fonduri obținute în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală. Contractul a fost deja semnat, după cum a anunțat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

Potrivit președintelui CJ Dolj, Ion Prioteasa, acest drum este foarte important întrucât permite accesul către culele din localitățile Cernătești și Brabova. „Așa cum am menționat, pe măsură ce intervențiile noastre majore în sfera sănătății se apropie de finalizare, ne-am propus să mutăm centrul de greutate al investițiilor Consiliului Județean pentru a doua parte a acestui mandat către domeniul infrastructurii de transport. Avem de partea noastră avantajul finanțărilor consistente din surse nerambursabile pentru infrastructura rutieră, care se traduc în contracte deja semnate cu o valoare totală de peste 85 de milioane de euro, cărora li se adaugă alte proiecte, selectate sau aflate în etapa de precontractare, care cumulează alte peste 55 de milioane de euro. Vorbim despre un tronson important, întrucât el intră în componența traseului gândit pentru a asigura accesul către culele din localitățile Cernătești și Brabova, două monumente istorice de interes național, pentru care avem aprobate, prin Programul Operațional Regional, două proiecte care vizează restaurarea acestor clădiri și transformarea lor în puncte muzeale”, a declarat Prioteasa.

Și drumul DC 120 va intra în reabilitare, atribuirea lucrărilor de aproape 4 milioane de lei fiind în desfășurare. „O altă porțiune din acest itinerar cultural-turistic este reprezentată de drumul DC 120, care asigură legătura între comunele Cernătești și Gogoșu și pe care Consiliul Județean l-a preluat în administrare, de la cele două primării, în vederea modernizării cu fonduri proprii. În acest caz, procedura pentru atribuirea contractului de lucrări, cu o valoare estimată de aproape 4 milioane de lei, este în plină desfășurare. Și tot în derulare se mai află o serie întreagă de licitații care vizează drumuri județene, precum modernizarea DJ 652A, între comuna Cârcea și zona Aeroportului Internațional Craiova, reabilitarea celui de-al doilea tronson al DJ 643D, care pornește din Bulzești și ajunge la granița cu județul Vâlcea, sau modernizarea DJ 542, între Dăbuleni și limita județului Olt – aspect care ne îndreptățește să credem că perioada următoare va fi una intensă în ceea ce privește îmbunătățirea infrastructurii rutiere“, a conchis președintele Consiliului Județean Dolj.

Contractul Modernizare DJ 606C Sârsca – Sopot – Gogoșu – Secu – Argetoaia – limita județului Mehedinți, tronsonul km 14+320 – 19+100, care asigură accesul la punctele de interes cultural și natural incluse în circuitul transfrontalier Dolj – Vratsa, cu o valoare inițial estimată la 14.117.170 lei, cu TVA, a fost atribuit, în urma licitației, societății ERPIA S.A., la prețul de 10.705.700 lei, cu TVA, având prevăzută o durată de execuție de 18 luni.

Foto arhivă.

 

 

1 COMENTARIU

 1. #1
  Oldtimer
  Data de inscriere
   06-05-2007
  Locatie
   Craiova
  Mesaje
  1074

  in ce secol Craiova – Pitesti ?

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.