DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Patru persoane care locuiesc în trei case apropiate de cea unde a avut loc explozia, vineri, au fost evacuate duminică seara, autoritățile considerând că este cea mai bună soluție pentru moment.

Cei aflați în această situație au mers la rude, acolo unde vor rămâne până când în zonă se vor definitiva măsurătorile și cercetările.

„Patru persoane, respectiv trei gospodării aflate în imediată apropiere a casei în care a avut loc explozia, au fost relocare în această seară(duminică seară n.r.). Localnicii au mers la rude unde vor rămâne până când în zonă se vor definitiva măsurătorile și cercetările”, arată Prefectura Dolj.

Autoritățile au decis că este cea mai bună soluție pentru moment, pentru a nu-i expune vreunui pericol.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dolj a adoptat, duminică, o hotărâre cu următoarele măsuri propuse pentru gestionarea situației:

„​Înaintarea unei informări către Agenția Națională pentru Resurse Minerale, în calitate de autoritate competentă, în vederea analizării și dispunerii de măsuri conform competențelor;

​Asigurarea perimetrului în zona afectată de urmările evenimentului și interzicerea accesului neautorizat în interiorul acestuia, prin grija I.P.J. Dolj și autoritățile publice locale a U.A.T. Calopăr.

​Supravegherea permanentă a locului evenimentului prin grija Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Calopăr;

​Continuarea monitorizării concentrației de gaz natural în zona evenimentului, precum și verificarea prezenței altor substanțe posibil a fi asociate emisiei de gaz natural prin efectuarea de măsurători periodice de echipa specializată C.B.R.N.e. a I.S.U. Dolj;

​Identificarea unor locații și amenajarea acestora la nivelul comunei Calopăr pentru evacuarea la nevoie a persoanelor din satul Bâzdâna prin grija autorităților publice locale ale U.A.T. Calopăr;

​Contactarea unor specialiști în scopul identificării soluțiilor pentru oprirea emisiei spontane de gaz natural prin grija C.L.S.U. Calopăr cu sprijinul C.J.S.U. Dolj;

​Analizarea posibilității achiziționării unui detector de gaz metan la nivelul S.V.S.U. Calopăr;

​Efectuarea unei evaluări exacte a pagubelor produse de explozia de gaze naturale rezultate și transmiterea acesteia către C.J.S.U. Dolj”, arată Prefectura Dolj într-o informare de presă.

Evenimentul a avut loc vineri dimineață. În urma exploziei, proprietarul casei respective s-a ales cu arsuri la nivelul feței și a mâinilor, fiind transportat la spital.

 

 Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.