DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Opt percheziții domiciliare sunt efectuate miercuri dimineață, în județul Dolj, în două cauze penale privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori și trafic de persoane.

Potrivit IPJ Dolj, în ianuarie 2023, o persoană ar fi recrutat o adolescentă în vârstă de 15 ani, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acesteia (situație materială precară, naivitate, lipsă de educație) și promițându-i că vor fi împreună, a dus-o în Italia. Aici, fata a fost bătută, exploatată sexual și obligată să practice prostituția „la stradă”.

În activitatea infracțională, aceasta ar fi beneficiat de sprijinul unei alte persoane (membru al familiei sale). Aceasta din urmă a supravegheat adolescenta și a colecta sumele de bani pe care le obținea din prostituție.

Cercetările efectuate în cel de-al doilea dosar au relevat faptul că patru persoane (membri ai aceleași familii) ar fi recrutat mai multe persoane vătămate, minore și majore, prin inducere în eroare sau profitând de starea de vulnerabilitate în care se aflau, după care le-ar fi transportat în Italia, în scopul obținerii unor sume de bani din exploatarea sexuală a acestora.

Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Acțiunea beneficiază de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Craiova.Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.