Virus extrem de periculos, dispărut dintr-un laborator din SUA

Virus extrem de periculos, dispărut dintr-un laborator din SUA

299
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 2,50)

Conform Agerpres, o fiolă cu un virus puţin cunoscut, dar care poate fi folosit ca mijloc într-un atac terorist biologic, a dispărut dintr-un laborator de cercetare din oraşul Galveston, statul Texas (SUA), a anunţat în noaptea de luni spre marţi canalul de televiziune USA Today.
După cum a anunţat şeful laboratorului Scott Weaver, dispariţia fiolei dintr-o cameră frigorifică încuiată a fost descoperită luni, în timpul unui control de rutină.

Fiola conţinea Guanarito, un virus periculos pentru om, asupra căruia se făceau cercetări de laborator.

Despre dispariţia fiolei a fost înştiinţat deja Centrul local pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC).

Oficiali ai CDC consideră puţin probabilă o ameninţare la adresa sănătăţii publice în urma acestui fapt, excluzând şi posibilitatea furtului fiolei. Cel mai probabil, unul dintre cercetători a spart fiola în timpul manipulării, a declarat un reprezentant al CDC, indicând că penultima inventariere la centrul menţionat datează din noiembrie trecut.

Scott Weaver a subliniat că laboratorul a înştiinţat mass-media în legătură cu această dispariţie pentru a nu ascunde nimic în faţa locuitorilor din Galveston, dând asigurări încă o dată că sănătatea publică nu este în pericol.
Sursa: AGERPRES

1 COMENTARIU

 1. #1
  Newcomer
  Data de inscriere
   06-03-2011
  Mesaje
  40

  Deci,se fura si pe …acolo,

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.