Interviul săptămânii. Sorin Manda, despre viitorul RAT SRL Craiova

Interviul săptămânii. Sorin Manda, despre viitorul RAT SRL Craiova

4.601
8
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 3,00)

Săptămâna trecută, Consiliul Local Municipal Craiova a aprobat transformarea Regiei Autonome de Transport în SRL. Ce înseamnă acest lucru, ne-a explicat directorul Sorin Manda.

 

„Se preia întreg personalul, cu toate drepturile pe care le-au câștigat în baza contractului individual de muncă, se preia activul și pasivul, se preiau toate litigiile, se schimbă doar încadrarea juridică. Odată cu această transformare în societate comercială, RAT are numai de câștigat: primăria poate scrie proiecte europene pentru achiziții de tramvaie și autobuze noi și în timpul ședinței de Consiliu Local. Doamna primar a avansat numărul de 10 tramvaie și 50 de autobuze electrice. Cele electrice sunt singurele pe care Uniunea Europeană le finanțează, în plus este o directivă europeană care spune că până în 2035 tot transportul public să fie nepoluant, electric sau, altfel spus, să nu fie pe combustibil tradițional“, ne-a declarat Sorin Manda, managerul RAT.

 

Mulți angajați își fac griji pentru locul de muncă. Odată cu transformarea în SRL se gândesc la disponibilizări. Sorin Manda dă, însă, asigurări că nu se dorește concedierea nimănui. „Nu ne gândim să facem vreo restructurare colectivă în următoarea perioadă. Să fie foarte clar, suntem foarte mulțumiți de toți angajații noștri, avem nevoie de angajații noștri, au o experiență foarte mare. Gândiți-vă că avem colegi care au 40 de ani de experiență ori eu am vârsta de 30 de ani. Bineînțeles că am nevoie de experiența lor“ , a adăugat Sorin Manda. În plus, acesta spune că legea falimentului este aplicabilă din 2014 și regiilor, așadar, dacă se dorea insolvența nu era nevoie de transformarea în SRL.

 

În mare parte, transformarea în SRL s-a făcut pentru modernizarea mijloacelor de transport în comun. Pentru a avea toate condițiile, însă, cetățenii trebuie să contribuie la întreținerea lor. Din păcate, însă, sunt mulți dintre „clienții“ RAT care le dau mari bătăi de cap angajaților. „Sunt multe autobuze care sunt vandalizate, inclusiv cele mai noi dintre ele, și pe stradă dau copiii cu pietre în ele. Probleme au și controlorii și taxatorii noștri. La nivelul anului 2015, sunt cinci-șase plângeri penale. Avem o colegă taxator care a fost tăiată cu sabia, un coleg controlor care a fost bătut“, a mai spus directorul RAT.

 

Interviul integral poate fi urmărit în video-ul de mai jos.

http://

 



8 COMENTARII

  1. #1
    Member
    Data de inscriere
     17-02-2008
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    141

    Cum ajunge o persoana de doar 30 de ani sa fie director?

  2. #2
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    5031
    V.M.P.T.I.I.I.2015 !!
  3. #3
    Newcomer
    Data de inscriere
     19-01-2008
    Mesaje
    13

    Ce-l califica pe acest individ sa fie directorul RAT??? Ce expertiza are in domeniu???? In mod cert .. doar faptul ca este fratele presedintelui PSD Dolj, Claudiu Manda. Avem atatia tineri calificati si cu CV-uri de continut … dar, din pacate, acestia iau drumul strainatatii aducand plusvaloare altor comunitati. Rusineee!!!!

  4. #4
    Member
    Data de inscriere
     09-03-2011
    Mesaje
    171

    deci e SRL ..e clar societate comerciala … cine e oare patronul care „preia” asa cum spune pustiul asta??

  5. #5

    Asta nu e fratele lu’ ala deputat sau senator al psd’ului?!

  6. #6
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    5038

    Patronul este deocamdata Primaria Craiova

    V.M.P.T.I.I.I.2015 !!
  7. #7
    Junior
    Data de inscriere
     22-11-2011
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    75

    Tramvaiul cand se repune in circulatie? in 2050?

  8. #8
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    5042

    Cand va fi cald sa nu inghete lumea de frig in ele..

    V.M.P.T.I.I.I.2015 !!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.