Permis auto doar pentru cei cu minimum 11 clase absolvite

Permis auto doar pentru cei cu minimum 11 clase absolvite

25.799
91
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Permisul de conducere auto nu va mai fi eliberat decât persoanelor care au absolvit cel puţin 11 clase, restricţie prin care, alături de alte măsuri, Guvernul vrea să reducă la jumătate numărul de decese rezultate din accidente rutiere, în următorii 3 ani, scrie Profit.ro, citat de adevărul.ro.

 

Interdicţia eliberării carnetului de şofer auto pentru persoanele care nu au cele 11 clase va fi introdusă de Executiv printr-un act normativ care va schimba actuala legislaţie rutieră. Guvernul şi-a propus să completeze legislaţia în domeniu cu norme care să facă posibilă, acolo unde evoluţia fenomenului rutier impune, aplicarea obiectivelor incluse într-o Comunicare a Comisiei Europene având titlul „Pentru un spaţiu european de siguranţă rutieră: orientări pentru politica de siguranţă rutieră 2011-2020”.

 

Documentul Comisiei propune, de asemenea, reducerea la jumătate a numărului de decese în accidente rutiere şi încurajează statele membre să contribuie la realizarea acestui obiectiv prin propriile strategii naţionale în domeniul siguranţei rutiere. Pe baza acestui document, Guvernul a gândit mai multe măsuri, dintre care una impune obligativitatea absolvirii învăţământului minim obligatoriu pentru obţinerea permisului de conducere.   Conform Legii educaţiei naţionale, învăţământul general obligatoriu este de 11 clase şi cuprinde învăţământul primar (5 ani, inclusiv clasa pregătitoare), învăţământul gimnazial (4 ani) şi primii 2 ani ai învăţământului secundar superior (liceul). Obligaţia de a frecventa învăţământul obligatoriu de 11 clase încetează la vârsta de 18 ani.

 

Din momentul în care Guvernul va schimba însă legislaţia, cine nu a terminat 11 clase nu va mai primi permisul de şofer auto. Prin această restricţie, Guvernul vrea să se asigure că cine se află la volan are capacitatea intelectuală de a învăţa regulile de circulaţie şi de a analiza în trafic indicatoarele rutiere. Restricţia va fi introdusă alături de alte măsuri, precum reducerea perioadei în care şoferii trecuţi de o anumită vârstă sunt obligaţi să efectueze verificarea medicală, pentru a dovedi că mai sunt apţi să conducă un autovehicul.

Sursa: adevărul.ro



91 COMENTARII

  1. #1
  2. #2
  3. #3
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     24-03-2009
    Locatie
     CRAIOVA
    Mesaje
    211

    Atat! Pe viitor ar putea sa impuste 2 iepuri dintr-un foc: „Nu poti sa dai de permis daca nu ai BAC-ul luat!” Sa vezi atunci cum invata totii sa-si ia BH-ul sa o agate pe „Gina” Ca de nu „o iei in mana” ……bara de la autobuz

  4. #4

    EU zic sa aiba permis auto doar Senatorii si Deputatii si fam.lor,in rest ,votaci sa mearga pe jos ori sa se inghesuie in autobuze

  5. #5
  6. #6
    Newcomer
    Data de inscriere
     07-09-2010
    Mesaje
    43

    Buna ideea!

  7. #7

    Foarte bine!! Cam multe clase, 11..cred ca erau suficiente 8..dar foarte bine..poate mai scapam de ghiolbani

  8. #8
  9. #9

    O sa vedem lume la seral ca niciodată ))

  10. #10
  11. #11

    Ar fi super. Ciorile N-ar avea cum sa mai aibă permis

  12. #12

    O decizie corecta macar sa fie si adevarata !

  13. #13

    Oricum cei ce ne guverneaza intotdeauna au dat dovada de incompetenta,mai bine zis prostie,atunci ce facem cu cei care nici nu au patru clase,sau nici nu au trecut pe la scoala,dar au permis,nu ar trebuii puse cap la cap?Vai de noi ce prosti ne-a dat D-zeu sa ne faca legi!Ne meritam soarta…

  14. #14

    Da si la tigany cu doua clase le da permis de conducere futui an gura de javre

  15. #15
    Member
    Data de inscriere
     28-09-2016
    Mesaje
    146

    Si cu aia cu 8 clase sau 4 ce fac ? sau si mai grav, tiganii analfabeti care au luat carnet pe haur si cazane de cupru nu li se suspenda? Asa ar fi corect, la analfabeti sa le fie retras !!!!

  16. #16

    Trebuia doar ce-i care au luat bac-ul sa poata sa dea de permis, nu toti incultii care nu stiu nici tabla inmultirii !!

  17. #17

    Ai dreptate dar ce facem cu soferii de autobuze sau vatmanii?doar nu vor fi senatorii sau rudele lor soferi!!!si daca ar fi asa nu ar mai merge nimeni cu mijloacele de transport in comun,iti dai seama cat ar costa un bilet???

  18. #18

    Sa vedeti acuma revolta golanilor cocalari care au abandonat scoala prin clasa a9-a sau maxim a 10-a. Ce se fac ei ca nu mai pot sa ia permis sa se dea si ei „jmecheri” cu un ursulet de bulgaria sau ceva similar Deja vad ca astia de sunt contra masurii, cred ca au abandonat scoala inainte de 11 clase, sau abea au facut generala si aia cu 2-3 ani de repetentie, dar vrea carnet. Deasta sunt numai retarzi pe sosele, pentru ca toti analfabetii, si toti psihopatii, tiganii,si toti putoii au luat carnete si se dau mari conducatori pe sosele si mor pe capete ca idiotii. Si mai tragic este ca omoara si pe altii nevinovati, si culmea altii mai si scapa. La astfel de specimene cand le doresti moartea, sau le urezi sa ia copaci, stalpi sau capete de pod in gura, esti apostrofat de aceasta clasa de ghiolbani care sar sa atace. Foarte bine !!! nu toate lichelele si analfabetii, sau redusii mintal trebuie sa aiba carnete, ca astfel devin pericole publice.

  19. #19

    La aia eu propun sa li se retraga, si la toti tiganii analfabeti.

  20. #20

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.