Permis auto doar pentru cei cu minimum 11 clase absolvite

Permis auto doar pentru cei cu minimum 11 clase absolvite

25.807
91
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Permisul de conducere auto nu va mai fi eliberat decât persoanelor care au absolvit cel puţin 11 clase, restricţie prin care, alături de alte măsuri, Guvernul vrea să reducă la jumătate numărul de decese rezultate din accidente rutiere, în următorii 3 ani, scrie Profit.ro, citat de adevărul.ro.

 

Interdicţia eliberării carnetului de şofer auto pentru persoanele care nu au cele 11 clase va fi introdusă de Executiv printr-un act normativ care va schimba actuala legislaţie rutieră. Guvernul şi-a propus să completeze legislaţia în domeniu cu norme care să facă posibilă, acolo unde evoluţia fenomenului rutier impune, aplicarea obiectivelor incluse într-o Comunicare a Comisiei Europene având titlul „Pentru un spaţiu european de siguranţă rutieră: orientări pentru politica de siguranţă rutieră 2011-2020”.

 

Documentul Comisiei propune, de asemenea, reducerea la jumătate a numărului de decese în accidente rutiere şi încurajează statele membre să contribuie la realizarea acestui obiectiv prin propriile strategii naţionale în domeniul siguranţei rutiere. Pe baza acestui document, Guvernul a gândit mai multe măsuri, dintre care una impune obligativitatea absolvirii învăţământului minim obligatoriu pentru obţinerea permisului de conducere.   Conform Legii educaţiei naţionale, învăţământul general obligatoriu este de 11 clase şi cuprinde învăţământul primar (5 ani, inclusiv clasa pregătitoare), învăţământul gimnazial (4 ani) şi primii 2 ani ai învăţământului secundar superior (liceul). Obligaţia de a frecventa învăţământul obligatoriu de 11 clase încetează la vârsta de 18 ani.

 

Din momentul în care Guvernul va schimba însă legislaţia, cine nu a terminat 11 clase nu va mai primi permisul de şofer auto. Prin această restricţie, Guvernul vrea să se asigure că cine se află la volan are capacitatea intelectuală de a învăţa regulile de circulaţie şi de a analiza în trafic indicatoarele rutiere. Restricţia va fi introdusă alături de alte măsuri, precum reducerea perioadei în care şoferii trecuţi de o anumită vârstă sunt obligaţi să efectueze verificarea medicală, pentru a dovedi că mai sunt apţi să conducă un autovehicul.

Sursa: adevărul.ro



91 COMENTARII

  1. #21

    Tu esti un frustrat fara cele 11 clase ?

  2. #22

    Asta daca reusesti sa ajungi in a 12-a

  3. #23

    De ce ma esti cu 8 clase ? sau ai abandonat inainte de 11?

  4. #24

    Fii sicer esti rasist sau doar gelos ??

  5. #25

    La tigani totul e posibil din pacate

  6. #26

    As da orice sa nu-i mai vad pe strada cu masini cu numar de bulgaria

  7. #27

    Niște ciobani puși in fruntea tari merita sa ai alegeți iar

  8. #28

    Alex O.Era o caterinca,este greu sa distingi o gluma? Si sa te simti bine in caz ca o femeie nu te mai satisface,sunt un fruatrat cu 2 clas. Drumul pe care incerci sa mergi tu acum,pe el m-am intors eu de mult si nu ma jignii,sigur nu ne cunoastem. Eu stiu multe pers.cu doua facultati care nu stapanesc limba romana,examenul auto se ia daca stii sa citesti apoi se da orasul,logic nu trebuie sa fi Deputat sa iei un examen auto.

  9. #29

    Ar trebui sa se dea doar daca ai diploma de bacalaureat cu notă peste 7…

  10. #30

    Te referi la plagiatorul Ponta si primarii gen Vanghelie .Inainte se lua permisul si cu 4 clase,dupa aia s-a trecut la 8 clase,iar acum la 11 clase.Nu este de vina actualul guvern ca in urma cu ceva timp ani s-a luat permisul si de catre cei cu 4 clase.Nu se mai poate retrage permisul de conducere pentru ca au luat permisul cu patru clase,daca legea a permis acest lucru la data respectiva.

  11. #31

    Tocmai in octombrie s-a adoptat un proiect de lege in senat care prevede 8 clase pentru obtinerea permisului.Acum se vrea de catre Guvern trecerea la 11 clase.Sunt prea multi oameni morti in accidente de masina din cauza unor soferi slab pregatiti,oameni care nu inteleg legislatia rutiera.

  12. #32

    Asa e,sunt multi care nu stiu sa scrie sau sa citeasca si au permis,acum cei care li se cere sa aiba unspe’clase nu se simt discriminati sau nedreptatiti?…

  13. #33

    Nu este o lege impotriva tiganilor cum lasa unii impresia.Sunt si destui cetateni Romani care au 4 clase.Nu imi plac nici mie prostii si arogantii,indiferent ca sunt Romani sau Tigani,culoarea pielii nu te protejeaza de aceste lucruri.

  14. #34

    Asa si trebuie toti maimutoii au luat si habar nu au sa conduca

  15. #35

    Este adevarat ,de ceva timp stiu ca Guvernul pregateste niste masuri care sa reduca numarul de decese din cauza accidentelor rutiere.Una dintre acele masuri este aceasta.

  16. #36

    Stoian Valentin ,nu sunt numai tigani,sunt si romani de genul ala de care vorbesti.Tu banuiesc ca stai in zone unde sunt multi tigani.

  17. #37
  18. #38

    Doar pe liste . Ca oricum se face cu banul la director in buzunar

  19. #39

    Ar fi foarte bine ,dar ar fi bine sa dea o lege sa nu permita altuia de a luat permisul in alta tara sa circule pe teritoriul Romaniei cu el mai mult de 1-3 luni.

  20. #40

    De ce zici asta? In Suedia se obtine permisul daca ai 4 clase ?Nu cred,Suedia este o tara care are oameni bine pregatiti.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.