Permis auto doar pentru cei cu minimum 11 clase absolvite

Permis auto doar pentru cei cu minimum 11 clase absolvite

25.805
91
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Permisul de conducere auto nu va mai fi eliberat decât persoanelor care au absolvit cel puţin 11 clase, restricţie prin care, alături de alte măsuri, Guvernul vrea să reducă la jumătate numărul de decese rezultate din accidente rutiere, în următorii 3 ani, scrie Profit.ro, citat de adevărul.ro.

 

Interdicţia eliberării carnetului de şofer auto pentru persoanele care nu au cele 11 clase va fi introdusă de Executiv printr-un act normativ care va schimba actuala legislaţie rutieră. Guvernul şi-a propus să completeze legislaţia în domeniu cu norme care să facă posibilă, acolo unde evoluţia fenomenului rutier impune, aplicarea obiectivelor incluse într-o Comunicare a Comisiei Europene având titlul „Pentru un spaţiu european de siguranţă rutieră: orientări pentru politica de siguranţă rutieră 2011-2020”.

 

Documentul Comisiei propune, de asemenea, reducerea la jumătate a numărului de decese în accidente rutiere şi încurajează statele membre să contribuie la realizarea acestui obiectiv prin propriile strategii naţionale în domeniul siguranţei rutiere. Pe baza acestui document, Guvernul a gândit mai multe măsuri, dintre care una impune obligativitatea absolvirii învăţământului minim obligatoriu pentru obţinerea permisului de conducere.   Conform Legii educaţiei naţionale, învăţământul general obligatoriu este de 11 clase şi cuprinde învăţământul primar (5 ani, inclusiv clasa pregătitoare), învăţământul gimnazial (4 ani) şi primii 2 ani ai învăţământului secundar superior (liceul). Obligaţia de a frecventa învăţământul obligatoriu de 11 clase încetează la vârsta de 18 ani.

 

Din momentul în care Guvernul va schimba însă legislaţia, cine nu a terminat 11 clase nu va mai primi permisul de şofer auto. Prin această restricţie, Guvernul vrea să se asigure că cine se află la volan are capacitatea intelectuală de a învăţa regulile de circulaţie şi de a analiza în trafic indicatoarele rutiere. Restricţia va fi introdusă alături de alte măsuri, precum reducerea perioadei în care şoferii trecuţi de o anumită vârstă sunt obligaţi să efectueze verificarea medicală, pentru a dovedi că mai sunt apţi să conducă un autovehicul.

Sursa: adevărul.ro



91 COMENTARII

  1. #41
    Maniac
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    4860

    O idee buna.

  2. #42
  3. #43
  4. #44

    Pana la urma vor face o lege doar cei cu facultate sa aibe permis de conducere.

  5. #45
  6. #46

    Prietene,dupa felul de exprimare nu ai nici patru clase…asa ca…abtinete!!!!

  7. #47

    Crezi ca daca ai facultate,doctorate si mergi cu 100 km/h in loc si lovesti pe cineva te intreaba ala cate clase ai?sau daca esti beat la volan si esti unul cu bani si mai ai si influenta politica ti se intampla ceva?conduita preventiva tine de educatie,educatie care o incepi in sanul familiei si o continui pe paecursul vietii tale…am vazut oameni cu diplome gramada dar care ca si caractere erau ZERO

  8. #48
  9. #49
  10. #50

    Corect si romanii fac asta si nu,nu stau in cartier de tigani

  11. #51

    Doar ca la tigani e mai des intalnita chestia cu bulgaria

  12. #52
  13. #53

    Doar 11 nici 10 nici 12,e penibilă Știrea ca și cel care a publicat-o

  14. #54

    cu scoala sau fara tot trebuie sa dai o 100 e la oras…. asa ca ciocu mic si joc de glezn

  15. #55

    In suiedia ai împlinit 18 ani știi sa scrii si sa citești poți lia permisul de conducere nu-i interesează Cité clase ai

  16. #56

    Tu-ti meriti soarta ba. Ca in afara de plans pe net nu faci nimic.

  17. #57
  18. #58

    Raman ciorile fara permis din oficiu

  19. #59
  20. #60

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.