DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

În prima lună de funcționare, producătorii și importatorii de băuturi au pus pe piață aproximativ 45 de milioane de ambalaje cu marca „Sistem de Garanție Returnare” (SGR). În luna ianuarie, numărul acestora a crescut la aproximativ 180 milioane ambalaje.

Potrivit Ministerului Mediului, peste 2 milioane de ambalaje au fost returnate de consumatori, în luna ianuarie, prin intermediul Sistemului de Garanție Returnare.

În prima lună de funcționare – decembrie 2023 – producătorii și importatorii de băuturi au pus pe piață aproximativ 45 de milioane de ambalaje cu marca #SGR. În luna ianuarie, numărul acestora a crescut la circa 180 milioane ambalaje.

„La mai puțin de trei luni de la inaugurare, SGR este încă la un nivel incipient, însă cifrele raportate se încadrează în estimările inițiale și suntem optimiști că obiectivele primului an pot fi îndeplinite. În următoarea perioadă vom vedea din ce în ce mai multe ambalaje SGR pe rafturile magazinelor, până când toate produsele cu ambalaj fără garanție vor fi înlocuite. De asemenea, continuă în ritm alert atât dezvoltarea centrelor regionale, cât și campania de sprijinire a comercianților pentru semnarea contractelor și conformarea cu obligațiile legale. Le mulțumesc tuturor celor care contribuie la succesul acestui proiect esențial pentru viitorul României”, a declarat ministrul Mircea Fechet.

Recordul de ambalaje #SGR colectate într-o singură zi îl deține municipiul București, cu peste 1.000 de saci colectați.

Totodată, echipa RetuRO SGR a depășit 100 de angajați. Până la sfârșitul anului, compania intenționează să creeze aproximativ 600 de locuri de muncă verzi.Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.