Garanţii de Stat de 62, 4 milioane de euro pentru Complexul Energetic...

Garanţii de Stat de 62, 4 milioane de euro pentru Complexul Energetic Craiova

592
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

BUCUREŞTI. Guvernul a aprobat în şedinţa de astăzi un memorandul privind acordarea de către EXIMBANK a unei garanţii de 62, 4 milioane de euro necesară pentru obţinerea de împrumuturi destinate invesţiţiilor de mediu de la Termocentrala Işalniţa.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, Executivul a adoptat, astăzi, un memorandum cu tema „Aprobarea acordării unei garanţii de către EXIMBANK în numele şi în contul statului, în valoare de 62,4 milioane euro, sub forma a două scrisori de garantare, pentru două credite interne contractate de S.C. Complexul Energetic Craiova SA.

Cele două credite vor fi destinate unor obiective de protecţia mediului, respectiv construirea de instalaţii de desulfurare a gazelor de ardere la două blocuri energetice, nr. 7 şi nr. 8, din Sucursala Electrocentrale Işalniţa.

„Este o încercare a Guvernului de a menţine funcţional acest complex energetic important. Există o istorie în spatele acestui împrumut, în sensul în care vorbim de încercări diverse de a menţine funcţional acest complex energetic, încercări făcute de mai multe guverne, dacă e să ne uităm în urmă. Toate au eşuat până acum în demersul de a utiliza fonduri europene din modive procedurale”, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

Complexul Energetic Craiova este unul dintre cei mai mari producători de energie electrică din ţară, asigurând în acelaşi timp şi agentul termic necesar încălzirii majorităţii locuinţelor din Craiova.

oradedolj.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.