(Update) Dolj: O persoană a murit, iar alta e la spital, după...

(Update) Dolj: O persoană a murit, iar alta e la spital, după ce un mal de pământ s-a prăbuşit

556
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Doi bărbaţi, unul în vârstă de 25 de ani, altul de 47, au fost surprinși de malul unui şanţ care s-a prăbuşit peste ei. Cei doi erau angajaţi la SC TCIF şi săpau la sistemul de canalizare din comuna Poiana Mare în momentul în care pământul s-a prăvălit peste ei. Din informaţiile ITM Dolj, tânărul care a decedat a fost decapitat de cupa unui excavator.

Echipe de la ISU Dolj au intervenit imediat pentru scoaterea victimelor de sub pământ şi acordarea primului ajutor. Din păcate, doar una dintre persoane a mai putut fi salvată, respectiv bărbatul de 47 de ani, care a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Inspectorii de muncă cercetează acum împrejurările în care s-a produs accidentul.

UPDATE: Din ultimele informaţii ale ITM Dolj, bărbatul de 25 de ani, Dumitru Niculete, a fost decapitat de cupa unui excavator pe care colegii de muncă l-au folosit în încercarea de a-i salva pe cei doi, până la apariţia echipajelor de salvare. Tot excavatorul l-ar fi rănit şi pe cel de-al doilea angajat, Petre Ţiclea.

În acest caz, medicii legişti vor trebui să stabilească cu exactitate cauza decesului pentru ca organele de anchetă să poată stabili cine este vinovat de moartea tânărului şi rănirea celeilalte persoane.

Cei doi bărbaţi erau muncitori necalificaţi, angajaţi cu forme legale de muncă. Aceştia săpau un şanţ de peste 2,5 metri în momentul în care malul de pământ s-a prăbuşit peste ei. Pereţii nu erau asigurati, aşa cum cer normele de siguranţă„, a precizat Cătălin Mohora, directorul ITM Dolj.

 

Sursa foto ilustrativă: infoo.ro



2 COMENTARII

  1. #1
    Spammer
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    2797

    pleaca omul dupa o paine si nu se mai intoarce.patronii de rahat nu asigura materiale de protectie pt amarati

  2. #2
    Member
    Data de inscriere
     01-12-2008
    Locatie
     europa
    Mesaje
    133

    patronii asigura materiale,dar sefii vor sa bage cat mai multa teava(multi metri) si nu prea mai au timp de protectie..

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.