Craiova: Tone de fructe şi legume, confiscate de poliţişti în urma raziei...

Craiova: Tone de fructe şi legume, confiscate de poliţişti în urma raziei din pieţe

1.119
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 5,00)

Peste şase tone de marfă au fost confiscate, astăzi, de poliţiştii IPJ Dolj care au organizat o razie de amploare în pieţele agroalimentare din Craiova în scopul prevenirii şi combaterii actelor de comerţ ilicite. Peste 120 de societăţi comerciale, 58 persoane fizice şi 60 producători agricoli au fost verificaţi. Totodată, echipele de control au acţionat şi pentru verificarea legalităţii tranporturilor de marfă, fiind oprite pentru control şi verificate 93 mijloace de transport.

Activitatea a fost coordonată personal de şeful IPJ Dolj – comisar şef Dr. Constantin Nicolescu şi au participat 80 poliţişti de la Serviciul de Investigarea Fraudelor Dolj şi poliţişti de la toate Secţiile de Poliţie Urbană din Craiova.

Echipele de control au fost repartizate pe patru zone principale care au avut ca obiective cele mai importante pieţe agroalimentare din Craiova şi anume Piaţa Centrală, Piaţa Big Nou din cartierul Craioviţa Nouă, Piaţa Valea Roşie şi Piaţa Novaci.

Poliţiştii au avut în vedere verificarea activităţii agenţilor economici, precum şi legalitatea activităţilor comerciale desfăşurate de persoane fizice independente şi producătorii agricoli autorizaţi.

Cu această ocazie poliţiştii au controlat peste 120 societăţi comerciale, 58 persoane fizice şi 60 producători agricoli. Totodată, echipele de control acţionat şi pentru verificarea legalităţii tranporturilor de marfă fiind oprite pentru control şi verificate 93 mijloace de transport.

Activităţile poliţiştilor doljeni s-au concretizat în aplicarea a 60 de sancţiuni contravenţionale cu amendă a căror valoare totală s-a ridicat la suma de 389.360 lei, dintre care 47 sancţiuni au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990 R.  În acelaşi timp poliţiştii au luat măsura confiscării a unei cantităţi totale de 6339 kg fructe şi legume, 600 fire garoafe şi alte produse alimentare şi băuturi răcoritoare, în valoare totală de 26.599 lei, a căror provenienţă nu a putut fi justificată de către agenţii economici.

Astfel de activităţi vor continua şi în perioada următoare .

  Exemplu:   Poliţiştii au depistat-o pe S.DANIELA, 41 de ani, din Craiova în timp ce comercializa, în Piaţa Centrală, 700 kg vişine fără documente de provenineţă. Acesta a fost sancţionată contravenţional cu amendă în sumă de 5 000 lei, conform prevederilor Legii 12/1990 R, totodată fiindu-i confiscată şi suma de 2800 lei reprezentând contravaloare fructelor.

Tot în Piaţa Centrală a fost depistată şi R.IULIANA, 49 de ani, din Craiova în timp ce comercializa, pentru o societate comercială, 1530 kg fructe fără acte de provenienţă. Societatea comercială a fost sancţionată contravenţional cu sumă de 20 000 lei şi s –a dispus confiscarea sumei de 4000 lei, contravaloarea fructelor.

Foto: arhivă



2 COMENTARII

  1. #1
    0-day Member
    Data de inscriere
     09-05-2014
    Mesaje
    9

    ce ¨mutra¨ de infractori au delicventii care stau la taraba….
    amenda de 200 milioane si confiscarea marfii in valoare de 40 mil….sunt prea ingaduitori…

  2. #2
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    1369

    Foarte bine uni se imbogatesc alti////////////////////////////

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.