(Foto) Peste 100 de percheziții simultane în Craiova și Paris. Hackerii au...

(Foto) Peste 100 de percheziții simultane în Craiova și Paris. Hackerii au furat bani din Europa și Asia

1.132
9
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Perchezițiile s-au desfășurat în această dimineață la locuințele mai multor persoane bănuite de skimming, retrageri frauduloase de la bancomate și acces fără drept la sisteme informatice, fapte comise pe teritoriul mai multor state din Europa și Asia. De asemenea, gruparea infracțională este bănuită de trafic de substanțe cu caracter psihoactiv. Întreaga acțiune a beneficiat de sprijinul Europol. Peste 100 de persoane, majoritatea beneficiare ale sumelor de bani transferate fraudulos prin instalarea programului informatic malware urmează să fie audiate la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova. 

perchezitie craiova

Cele 112 percheziții domiciliare au avut loc în Craiova (la locuințe din cartierul 1 Mai și pe străzile Pașcani și Dâmbovița), București și Timișoara, la locuințele membrilor unui grup infracțional organizat, specializat în activități infracționale de tip skimming și accesarea, fără drept, a unor sisteme informatice. De asemenea, cu sprijinul autorităților judiciare franceze, au fost efectuate simultan percheziții și în Franța, unde unii dintre membrii grupării ar fi desfășurat acțiuni de skimming, în aria metropolitană Paris.

Din cercetările efectuate a rezultat că, începând din 2012, membrii grupului infracțional organizat ar fi săvârșit infracțiuni de skimming și retrageri frauduloase de bani de la bancomate din Franța, Marea Britanie, Coreea de Sud, Germania, Austria, Belgia și Norvegia, sumele fiind apoi transferate în Româniaperchezitie craiova 5

Totodată, membrii grupului infracțional organizat sunt bănuiți că ar fi instalat fraudulos programe informatice (malware) în sistemele informatice folosite de diferite agenții de transferuri monetare din Marea Britanie, Germania, Austria, Belgia, Norvegia, introducând astfel date nereale în sistemele informatice. Până în prezent, a fost determinată o pagubă de peste 800.000 dolari numai la un francizor.

Hackerii mergeau la centre de transfer de bani din aceste țări, având cu ei un stick de memorie pe care se afla un virus. Aceștia le spuneau angajaților că au nevoie să printeze câteva documente, rugându-i să le permită accesul la un calculator. După ce ajungeau la un computer, hackerii descărcau virusul, reușind astfel să controleze de la distantță rețeaua de calculatoare și baza de date a centrelor vizate. Astfel, hackerii făceau transferuri de bani din unitățile respective, operând între 500.000 și 800.000 de dolari. perchezitie craiova 3În acest mod, erau introduse date false cum că s-ar fi expediat sume de bani de către un expeditorfictiv către un beneficiar, iar membrii grupării se duceau și ridicau banii, de regulă din România.

Banii obținuți au fost investiți în imobile și obiecte de valoare ori depuși în conturi bancare sau transferați prin intermediul societăților de transfer monetar, în scopul de a li se ascunde originea ilicită.

Pe de altă parte, unul dintre membrii grupului este bănuit că şi-ar fi constituit în paralel o reţea de procurare, preparare şi distribuţie de produse susceptibile a avea efecte psihoactive (ce conţin 5F-PB22, un cannabinoid sintetic, substanţă psihoactivă nouă în înţelesul Deciziei 2005/387/JAI a Consiliului Europei).

Întreaga acțiune a beneficiat de sprijinul Europol. La percheziții au participat jandarmi din cadrul I.J.J. Dolj. și Grupării Mobile de Jandarmi ,,Frații Buzești” Craiova. Suportul de specialitate în cauză a fost asigurat de S.R.I. și D.I.P.I.

 

 

 

 

 



9 COMENTARII

  1. #1
    De-al casei
    Data de inscriere
     24-05-2008
    Locatie
     now ... here
    Mesaje
    367

    Activitati desfasurate din cauza lipsei locurilor de munca …
    Activitati care duc la ingroasarea randurilor detinutilor …
    Activitati care atrag cheltuieli imense din PIB cu intretinerea acestora …
    Deci tot statul e de vina

  2. #2
    De-al casei
    Data de inscriere
     09-12-2006
    Mesaje
    307

    Cred că o să scadă vânzările la mall…..

  3. #3
    0-day Member
    Data de inscriere
     17-11-2012
    Mesaje
    5

    Eu cred ca o sa fie goale discotecile in sambata asta…

  4. #4
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    1471

    S-AI SALTE PE TOTI

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  5. #5
    0-day Member
    Data de inscriere
     28-01-2011
    Mesaje
    2

    Eu sunt operator IT si nu ma angajeaza nimeni in domeniu ca nu am bacul luat . Bataie de joc….

  6. #6
    Member
    Data de inscriere
     24-11-2005
    Mesaje
    107

    mai scaparam de infractori duda duda

    "When injustice becomes law, rebellion becomes duty." Thomas Jefferson.a€¬Power CORUPS, ABSOLUTE POWER... ABSOLUTELY CORUPTSMoney does not change you, it changes the people around you, and opens your eyes to reality.When my time comes forget the wrong that I've done help me leave behind some reasons to be missed. - LINKI PARK
  7. #7
    0-day Member
    Data de inscriere
     09-07-2014
    Mesaje
    2
    Citat Mesaj initiat de LuTe
    Activitati desfasurate din cauza lipsei locurilor de munca …
    Activitati care duc la ingroasarea randurilor detinutilor …
    Activitati care atrag cheltuieli imense din PIB cu intretinerea acestora …
    Deci tot statul e de vina

    nu neaparat di lipsa locurilor de munca cine are in sange chestia asta de mic nu o sa i placa munca niciodata ,si nu cred ca i place cuiva sa munceasca toti ne ducem de nevoie

  8. #8
    Newcomer
    Data de inscriere
     25-05-2010
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    31
    Citat Mesaj initiat de gimgi
    Eu cred ca o sa fie goale discotecile in sambata asta…

    si o sa scada vanzarile si pe forum, la tel. si laptop-uri

    Edited by MOD - pentru anunturi de mica publicitate exista sectinuea Mica Publicitate, pe orice alta sectiune / subsectiune / semnatura / blog a forumului aceste anunturi nu sunt permise!
  9. #9
    Spammer
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    2467
    Citat Mesaj initiat de gimgi
    Eu cred ca o sa fie goale discotecile in sambata asta…

    ))

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.