Dolj: Trei cazuri de boala limbii albastre, confirmate în județ

Dolj: Trei cazuri de boala limbii albastre, confirmate în județ

984
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Analizele efectuate la București au confirmat existența bolii în trei cazuri depistate în localităţile Greceşti, Secu şi Argetoaia. Boala limbii albastre nu afectează omul, ci doar alte animale, producând însă pagube însemnate. 

Este cauzată de un virus din genul Orbivirus, care este transmis prin înţepătura unor specii de insecte hematofage şi nu prin contactul direct între animale. Boala afectează exclusiv rumegătoarele şi are caracter sezonier. „În urma analizelor pe care noi le-am realizat s-a constat că probele sunt pozitive pentru boala limbii albastre – ”Bluetongue”. Conform procedurilor, ca urmare a suspiciunii apariţiei bolii limbii albastre, probele de sânge prelevate au fost expediate către Laboratorul Naţional de Referinţă, Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală, iar rezultatele au fost pozitive, a precizat Andrei Butaru, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare Dolj “

 



3 COMENTARII

  1. #1
    Oldtimer
    Data de inscriere
     03-06-2006
    Mesaje
    1389

    sa le mai de chupa-chups la vaci ….

  2. #2
    Maniac
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    3054

    la sarac necazurile sunt lant

  3. #3
    Spammer
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    2843

    A venit din senin cum a venit si gripa aviara.. gripa porcina… a venit din cer .. Fac numai experimente pe saracele zone rurale de la noi.. Doamne Fereste sa dea cu Ebola in noi.. sa vezi atunci dezastru..
    Ar trebui create urgent structuri specializate care sa investigheze la sange fenomenele de genul.. fiindca armele chimice sunt in floare..

    claxonul la maE™inAƒ E™i flashurile se folosesc A®n situaE›ii excepE›ionale.. dacAƒ claxonezi tot timpul E™i dai flashuri cAƒ aE™a E›i se scoalAƒ E›ie E™i ai impresia ca tot drumul e al tAƒu, ori cAƒ tu te crezi vreun expert E™i le atragi atenE›ia altora care poate nu sunt atA¢t de "experE›i" ca tine, felicitAƒri atunci eE™ti un retardat mintal E™i ar trebui cel mult sAƒ conduci o roabAƒ.. nu o maE™inAƒ.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.