C. Popescu, SC Salubritate Craiova: ”Vor dispărea contractele cu asociațiile de proprietari”

C. Popescu, SC Salubritate Craiova: ”Vor dispărea contractele cu asociațiile de proprietari”

1.797
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 4,67)

Odată cu implementarea și finalizarea Masterplanului de deșeuri la nivelul orașului – și apariția recipienților de gunoi încastrați în pământ –  craiovenii nu vor mai fi obligați să plătească tariful de salubrizare (în prezent, 7 lei/persoană/lună) către Asociațiile de proprietari. Potrivit directorului SC Salubritate Craiova SRL, Cristian Popescu, fiecare persoană va plăti o taxă de gunoi așa cum se plătește o taxă către municipalitate pentru apartamentul proprietate personală sau pentru autoturism. 

În prezent, doar craiovenii care locuiesc la casă, societățile comerciale, instituțiile publice și asociațiile de proprietari/locatari  au contract direct cu Societatea de Salubritate din Craiova. Restul, nu au altă soluție decât să rămână ”legați” de asociațiile de proprietari de care aparțin. Asta pentru că, explică directorul general al SC Salubritate Craiova SRL, Cristian Popescu, la nivelul municipiului  există un Regulament de salubrizare, care a fost aprobat de Consiliul Local. ”Prin Regulament se specifică faptul că noi putem avea contracte cu persoane fizice care locuiesc la case, cu persoane care sunt constituite în asociații de locatari/proprietari, deci cu asociația de proprietari/locatari, cu societăți și instituții publice. Atât scrie în Regulament, nu specifică de niciun fel că putem avea contracte individuale cu persoane care au aparținut unei asociații sau care locuiește la bloc”, a explicat, pentru Craiova Forum, Cristian Popescu.  salubrizare

”Oricum, persoanele respective duc deșeurile respective tot în punctele de precolectare unde duce și asociația respectivă. Nu aș putea să fac o pubelă specială unuia care stă la etajul IV sau V și să mă duc pe scări să iau pubela, s-o descarc în mașină și să o duc înapoi”, a adăugat managerul.

Potrivit acestuia, situația ”este perfectibilă”, iar craiovenii vor avea posibilitatea să se desprindă de asociație, ca și în cazul apei, și când vine vorba de gunoi. ”În momentul când va deveni viabil Masterplanul de deșeuri, atunci nu vom mai avea contracte cu asociații sau altceva. Fiecare persoană va plăti o taxă și va putea duce gunoiul menajer în punctele de precolectare – atunci vor fi recipienți îngropați. Așadar, când va fi gata Masterplanul va fi o taxă de salubrizare, așa cum se plătește anual impozit pentru mașină ori apartament”, a declarat Cristian Popescu.

Salubritatea are de recuperat, în prezent, sume consistente de la asociațiile de proprietari, dar și de la casele individuale. De câteva luni, Societatea a încheiat contracte cu băncile, iar oamenii pot plăti oriunde cu factura inscripționată cu cod de bare. ”Am luat toate măsurile posibile de care suntem în stare. Există o Asociație de proprietari din Craiova care are să ne dea 3,5 miliarde lei vechi și pe care nu o putem executa. Ce să-i luăm de 3,5 miliarde lei vechi, un birou și două scaune, eventual un calculator? Nu ne convine nici nouă”, mărturisește directorul SC Salubritate.

Mai multe informații despre acest subiect puteți afla din ziarul Craiova Forum, care apare marți, 14 octombrie, la toate chioșcurile de difuzarea a presei din Craiova.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    1894

    Da foarte bine sa nu depaseasca taxa in vigoare

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.