Craiova: Președinții secțiilor de votare și locțiitorii lor, instruiți la Prefectură

Craiova: Președinții secțiilor de votare și locțiitorii lor, instruiți la Prefectură

1.325
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Dolj organizează în zilele de 27 şi 28 octombrie 2014, şedinţele de instruire obligatorie a preşedinţilor şi locţiitorilor birourilor electorale ale secţiilor de votare din judeţul Dolj, aleşi prin tragere la sorţi, cu privire la sarcinile care le revin pentru buna desfăşurare a procesului electoral din data de 2 noiembrie 2014 pentru alegerea Preşedintelui României.  Şedinţele se organizează în serii de câte trei pe zi.

Prefectul Judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan şi subprefectul Ionel Ciobotea, au participat luni, 27 octombrie 2014, la prima şedinţă de instruire obligatorie a preşedinţiilor şi locţiitorilor birourilor electorale ale secţiilor de votare din judeţul Dolj. De asemenea, au fost prezenţi reprezentanţi ai Autorităţii Electorale Permanente, Direcţiei de Statistică, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean şi ai Inspectoratului de Poliţie. prefectura instruire alegeri

Prefectul judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan, a subliniat faptul că  preşedinţii şi locţiitorii birourilor electorale ale secţiilor de votare au obligaţia să respecte legea pentru  buna desfăşurare a procesului electoral. E necesar să respectaţi întocmai legea şi să îndepliniţi obligaţiile ce vă revin. Am convingerea că nu vom avea nici un fel de probleme, întrucât dumneavoastră, în mare parte, aţi mai participat, în calitate de preşedinţi sau de locţiitori, la alegerile din anii precedenţi şi aveţi experienţă”, a afirmat prefectul judeţului Dolj Nicolae Sorin Răducan. 

Preşedintele Biroului Electoral Judeţean, judecător Maria Nicola, a făcut precizări privind atribuţiile şi responsabilităţile care le revin preşedinţilor şi locţiitorilor secţiilor de votare, precum şi modalitatea de completare a birourilor secţiilor de votare cu reprezentanţii partidelor politice parlamentare; preluarea materialelor pentru desfăşurarea procesului electoral, votul cu urna specială şi măsurile pe care trebuie să le îndeplinească în ajunul şi în ziua referendumului.

Totodată, directorul Direcţiei de Statistică Dolj, Carmen Isabelle Ispas, a făcut scurte precizări cu privire la modalitatea de transmitere, la orele stabilite, a prezenţei la vot.

În ceea ce priveşte repectarea legii, instructajul preşedinţilor şi locţiitorilor birourilor electorale ale secţiilor din judeţul Dolj a fost făcut de către comisar-şef Nicuşor Badea, inspector şef adjunct al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj şi general de brigadă dr. Constantin Florea – inspector şef al Inspectoratului de Jandarmi al Judeţului Dolj.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.