Orice persoană poate afla dacă s-a votat în numele ei la alegeri

Orice persoană poate afla dacă s-a votat în numele ei la alegeri

1.080
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Conform unui material al stirileprotv.ro, orice persoana interesata poate verifica daca s-a votat sau nu in numele sau la primul tur al alegerilor prezidentiale din 2014.

Organizatia APADOR-CH a publicat pe blogul sau pasii pe care trebuie sa-i faceti ca sa aflati aceste lucruri, conform sursei citate:

1. „Trimiteti o solicitare de informatie catre Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) si intrebati daca exista in dreptul CNP-ului dumneavoastra o semnatura pe listele electorale. In baza Legii 544/2001, a liberului acces la informatii, institutia este obligata sa va raspunda in termen de 10 pana la maximum 30 de zile, daca este prea asaltata de solicitari”.

2. „Daca raspunsul la prima intrebare este afirmativ, faceti o alta cerere pentru obtinerea unei copii dupa acea fila unde apare semnatura dumneavoastra. Pe baza acestei copii puteti face o plangere penala pentru fals in inscrisuri oficiale si frauda electorala. Eventual va putem ajuta noi sa redactati o astfel de plangere penala, dupa ce obtineti respectiva dovada”.

Ambele cereri pot fi trimise pe email, catre Autoritatea Electorala Permanenta.

Modele de solicitare a acestor informatii puteti gasi aici.

Sursa: stirileprotv.ro



2 COMENTARII

  1. #1
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    2042

    Da cu siguranta

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  2. #2
    Maniac
    Data de inscriere
     14-04-2007
    Locatie
     in spatele tau cu farurile stinse
    Mesaje
    4031

    si daca „te-au votat” pe liste suplimentare? cine ar fi prost sa te caute la sectia de care apartii? liste suplimentare, tati! mult mai multe si mai greu de depistat

    Edited by MOD - Semnatura. Forumul permite si crearea unei semnaturi care sa apara la sfarsitul mesajelor tale; aceasta ar trebui sa fie o fraza scurta, un citat celebru, eventual o gluma, dar care sa nu aiba dimensiuni prea mari. De asemenea nu sunt permise link-uri directe sau tag-uri catre: site-uri, anunturi de mica publicitate, publicitate de orice fel. Ne rezervam dreptul de a edita semnaturile ce incalca regulamentul forumului fara a avertiza utilizatorul;

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.