Studenții craioveni, premiați pentru proiectul ”fără chei” la concursul ”imSMART”

Studenții craioveni, premiați pentru proiectul ”fără chei” la concursul ”imSMART”

1.084
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 5,00)

Proiectul Smart hotel room dezvoltat de studenții: Cristian Totolin, Marius Neghină, Sperilă Alexandru, Marian Marcu și Alexandru Mitrică de la Facultatea de Automatică, Electronică și Calculatoare, îndrumați de asist. univ. dr. ing. Sorin Ilie, s. l. ing. Ioan Lemeni, prof. univ. dr. ing. Costin Badica si prof. univ. dr. ing. Marius Brezovan, a fost premiat cu locul III la Concursul Național Informatics and Mathematics Students Moving Ahead in Research and Technology (imSMART), organizat de Asociația Studenților la Matematică și Informatică (ASMI) și Facultatea de Matematică și Informatică (FMI) din cadrul Universității din București, în perioada octombrie-noiembrie 2014. imSmart2

Peste 20 de echipe din țară au participat la concursul imSMART, dintre care 10 au fost selectate pentru a prezenta proiectele lor la București în fața unei comisii de specialiști din industrie. Echipelor finaliste li s-au alocat mentori tehnici și de imagine pentru îmbunătațirea modului de prezentare. Competitia a fost acerba, au fost puse în concurs 3 premii, în valoare totală de 2000 euro, iar echipa din Craiova s-a clasat pe locul al III- lea cu proiectul Smart hotel room. Acesta a fost apreciat pentru scalabilitate, interoperabilitate, tehnologiile folosite și actualitatea temei. Proiectul s-a bucurat de susținerea Casei de Cultură a Studenților (CCS) Craiova care a pus la dispoziție studioul foto pentru înregistrarea demonstrațiilor.

Sistemul prezentat în cadrul concursului presupune eliminarea necesităţii cheilor, întrerupătoarelor şi sistemelor de securitate în hoteluri. Acesta se instalează pe smartphone de către utilizator şi îi dă dreptul de a controla de la distanţă uşa, luminile sau prizele. În plus, poate anunţa utilizatorul dacă  este sau nu cineva prezent în încăpere.

Proiectul Smart hotel poate fi văzut în acțiune în cadrul workshop-ului studențesc BringITon de la Iași, în data de 14-15 noi 2014. Concursul imSMART s-a adresat atât studenților interesați de progresul în domeniul informaticii, cât și firmelor de profil. 



1 COMENTARIU

  1. #1
    De-al casei
    Data de inscriere
     17-01-2008
    Locatie
     out there ...
    Mesaje
    345

    Foarte tare ideea baietilor… si uite asa devenim tot mai dependenti de deviceuri, dar nu ma plang

    Multumesc si daca esti de acord cu mine, multumesc si daca nu esti, dar imi respecti parerea. Un multumesc sau scuza-ma te poate duce departe daca stii cand trebuie folosite.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.