71 de oameni și-au pierdut viața în accidentele rutiere petrecute în Dolj

71 de oameni și-au pierdut viața în accidentele rutiere petrecute în Dolj

832
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Nu mai puțin de 71 de persoane au murit, iar alte 212 au suferit leziuni grave, de la începutul anului şi până la sfârşitul săptămânii trecute, ca urmare a celor 233 de accidente petrecute pe raza județului Dolj, se arată într-o informare a Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj. p7

Numai în ultima săptămână, în urma acţiunilor organizate în Dolj, au fost constatate şi aplicate 295 de sancţiuni contravenţionale, dintre acestea 144 fiind aplicate şoferilor care nu au respectat viteza legală de deplasare, alte 72 celor care nu au acordat prioritate pietonilor, iar alte 79 pietonilor care au traversat neregulamentar strada. Totodată, poliţiştii rutieri au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce 100 permise de conducere şi au retras 13 certificate de înmatriculare.

Dinamica accidentelor rutiere produse in judeţul Dolj şi analizele efectuate de specialiştii din cadrul Serviciului Rutier Dolj au scos în evidenţă faptul că principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave sunt:

  • indisciplina manifestată de către pietoni în traversarea străzii sau utilizarea drumului public reprezentând 25% din numărul accidentelor produse, p8
  • viteza, sub cele două forme, excesivă sau neadaptată condiţiilor de drum 22% din accidente
  • neacordarea de prioritate de către conducătorii auto, pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea străzilor, prin locurile special amenajate şi semnalizate reprezentând 11 %, cauze care se regăsesc şi în analizele realizate la nivel naţional.

În această perioadă, în toată ţara poliţiştii rutieri organizează ample acţiuni în sistem integrat, în colaborare cu poliţiştii din cadrul structurilor de ordine publică, pentru combaterea principlalelor cauze generatoare de accidente şi asigurarea unui climat de siguranţă rutieră.

Sursa foto: IPJ Dolj



3 COMENTARII

  1. #1
    Maniac
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    3236

    Si o sa mai moara multi prosti de acum inainte.. unii din vina lor altii, mai nefericiti si slabi de inger. din vina altor prosti..

    Sa nu uit si starea drumurilor nesemnalizate.. CORESPUNZATOR..neiluminate … vina este 50/50. A administratorilor de drumuri si a soferilor tampiti si cretini..

    V.M.P.T.I.I.I.2015!!
  2. #2
    Maniac
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    3330

    ar fi bine cacel ce greseste sa o pateasca.dar e dureros cand nevinovatii raman pe asfalt intinsi

  3. #3
    @#I
    Member
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    224

    70 și ceva de morți și sute de răniți înseamnă f mult . E grav .
    Mulți șoferi cu carnete cumpărate, poliție care nu există (doar la strâns amenzi)etc.
    Se înmulțesc retarzii ( pe șosele, în poliție) ! Pericol!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.